Ιωάννα Λιουτα: Eξελισσόμενο success story

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γραφει η Ιωάννα Λιουτα 

Σύμφωνα με τη Eurostat:

– Η Ελλάδα έχει την πιο ακριβή βενζίνη σε ολόκληρη την ΕΕ
– Η χώρα μας το α’ εξάμηνο του 2022 ήταν πρώτη στην ΕΕ στην τιμή ηλεκτρικής ενέργειας . Πληρώνουμε περισσότερο από όλους τος Ευρωπαίους πολίτες.
– Η Ελλάδα έχει το τρίτο υψηλότερο κόστος ενέργειας στην ΕΕ μετά και τις επιδοτήσεις
Σύμφωνα με το ΙΝΕ ΓΣΕΕ

– Το πρώτο εξάμηνο του 2022 οι καταναλωτές στην Ελλάδα είχαν τη 2η υψηλότερη χρέωση από τους λογαριασμούς ρεύματος και την 3η υψηλότερη χρέωση από λογαριασμούς φυσικού αερίου στην ΕΕ
Φορολογικά έσοδα
-Τα φορολογικά έσοδα το 2022 είναι αυξημένα κατά 6,7 δις. Ι Τα έσοδα από ΦΠΑ – αποτελούν το 62% της συνολικής αύξησης των φορολογικών εσόδων -είναι αυξημένα κατά 4,1 δις σε σχέση με το 2021.

-Η Κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι τα αυξημένα έσοδα είναι λόγω της ΄΄ανάπτυξης”( αύξηση της κατανάλωσης) που οι πολιτικοί της χειρισμοί έχουν επιφέρει, αλλά η πραγματικότητα είναι διαφορετική.Η ακρίβεια είναι αυτή που γεμίζει τα δημόσια ταμεία και τα έσοδα δίνονται σε επιδοτήσεις στο καρτέλ ενέργειας.

– Οι φόροι των πολιτών καταλήγουν στις εταιρείες παραγωγής ενέργειας, ενώ οι λογαριασμοί συνεχίζουν να είναι υψηλοί.
Για αυτό το ¨εξελισσόμενο success story” μιλά η Κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση μιλάει για την ακρίβεια και παρόλα αυτά διατηρεί τον ΦΠΑ στο 24%. Πρέπει άμεσα να μειωθεί ο ΦΠΑ,οι ειδικοί φόροι κατανάλωσης και να θεσπιστεί Αυτόματη Τιμαριθμική Αναπροσαρμογή για μισθούς,συντάξεις και επιδόματα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ