Τι βλέπουν οι Αμερικανικές Υπηρεσίες για τον πόλεμο της Ουκρανίας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Διευθύντρια της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ,  Αβρίλ Χέινς, δήλωσε το Σάββατο ότι η κοινότητα των πληροφοριών αναμένει συνεχή επιβράδυνση των μαχών στην Ουκρανία τους επόμενους μήνες και δεν βλέπει κανένα στοιχείο μείωσης της προθυμίας της Ουκρανίας να αντεπιτεθεί παρά τις επιθέσεις στο ηλεκτρικό δίκτυο και σε άλλες βασικές υποδομές.

«Βλέπουμε ήδη ένα είδος χαμηλότερου ρυθμού σύγκρουσης», είπε η Χέινς στο ετήσιο «Reagan National Defense Forum» στη Σίμι Βάλεϊ, στην Καλιφόρνια  «Και αναμένουμε ότι αυτό είναι πιθανότατα αυτό που θα δούμε τους επόμενους μήνες».

Ανέφερε ότι τόσο ο ουκρανικός όσο και ο ρωσικός στρατός προσπαθούν να επανεξοπλιστούν και να ανεφοδιαστούν για να προετοιμαστούν για μεταχειμερινές αντεπιθέσεις.

«Έχουμε πράγματι αρκετό σκεπτικισμό σχετικά με το εάν οι Ρώσοι θα ήταν πρόθυμοι να το κάνουν ή όχι. Νομίζω ότι οι Ουκρανοί είναι πιο αισιόδοξοι σε αυτό το χρονικό πλαίσιο», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για τον αντίκτυπο των ρωσικών επιθέσεων στο ηλεκτρικό δίκτυο της Ουκρανίας και σε άλλες μη στρατιωτικές υποδομές, η Χέινς είπε ότι η Μόσχα στοχεύει εν μέρει να υπονομεύσει τη βούληση των Ουκρανών να αντισταθούν.

«Νομίζω ότι δεν βλέπουμε κανένα στοιχείο που να υπονομεύει (αυτή τη βούληση) αυτή τη στιγμή», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με την διευθύντρια της CIA «το Ιράν παρέδωσε στη Ρωσία μη επανδρωμένα αεροσκάφη και  η Μόσχα αναζητά άλλους τύπους πυρομαχικών ακριβείας από την Τεχεράνη, για τα οποία υπάρχει ανησυχία όσον αφορά τις δυνατότητές τους».

Σύμφωνα, εξάλλου,  με το Associated Press την Κυριακή, το βρετανικό υπουργείο Άμυνας, στην τελευταία του εκτίμηση των μυστικών υπηρεσιών, επεσήμανε νέα σημάδια από ανεξάρτητο ρωσικό μέσο ενημέρωσης ότι η δημόσια υποστήριξη στη Ρωσία για τη στρατιωτική εκστρατεία «πέφτει σημαντικά».

Η «Meduza» ανέφερε ότι έλαβε μια πρόσφατη εμπιστευτική έρευνα γνώμης που διενεργήθηκε από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Προστασίας, η οποία είναι υπεύθυνη για τη φύλαξη του Κρεμλίνου και την παροχή ασφάλειας σε κορυφαίους κυβερνητικούς αξιωματούχους.

2
npr.org

Η έρευνα, που ανατέθηκε από το Κρεμλίνο, διαπίστωσε ότι το 55% των ερωτηθέντων υποστήριξε τις ειρηνευτικές συνομιλίες με την Ουκρανία, ενώ το 25% ήθελε να συνεχιστεί ο πόλεμος. Η αναφορά δεν ανέφερε το περιθώριο σφάλματος.

Το Levada Center, η κορυφαία ανεξάρτητη δημοσκόπηση της Ρωσίας, διαπίστωσε σε παρόμοια δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε στη δημοσκόπηση του Νοεμβρίου ότι το 53% των ερωτηθέντων υποστήριξε τις ειρηνευτικές συνομιλίες, το 41% ​​τάχθηκε υπέρ της συνέχισης του αγώνα και το 6% ήταν αναποφάσιστοι. Αυτή η δημοσκόπηση με 1.600 άτομα είχε περιθώριο σφάλματος που δεν ξεπερνούσε το 3,4%.

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό ΠερισκόπιοΓιῶργος  Ἐχέδωρος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ