Σάλος με την φωτογραφια του Μητσοτακη που ανέβασε ο Κώστας Βαξεβανης πριν λίγη ωρα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πριν λίγο σε ανάρτηση του ο Κώστας Βαξεβανης αναφερει:

Στη φωτογραφία αποτυπώνεται η απόγνωση και η σύγκρουση πραγματικότητας με εικονική πραγματικότητα. Στο βήμα ο Σαμαράς, μόλις έχει ζητήσει να δώσει εξηγήσεις για τις #υποκλοπές.

2EBD8E5C AEAE 4419 AAA1 B2BE85F2CC71

Κάρφωσε την κυβέρνηση ο Σαμαράς: «Αντιδημοκρατική εκτροπή αν έκανε υποκλοπές»

Πολλαπλά μηνύματα έστειλε ο Αντώνης Σαμαράς κατά την διάρκεια της ομιλίας του στην εκδήλωση εγκαινίων του ιδρύματος «Αντώνης Σαμαράς». Ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρθηκε τόσο στην εσωτερική πολιτική επικαιρότητα, όσο και στη γεωπολιτική κατάσταση και το ρόλο της Ελλάδας μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία και το ψυχροπολεμικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί.

Ο Σαμαράς αναφέρθηκε και στο σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, ζητώντας από την κυβέρνηση να δοθούν ξεκάθαρες και σαφείς απαντήσεις. Σημείωσε χαρακτηριστικά πως «δεν πρέπει να δίνουμε την εντύπωση πως το απόρρητο είναι μια βολική δικαιολογία» και χαρακτήρισε αντιδημοκρατική εκτροπή, αν η κυβέρνηση προχώρησε σε υποκλοπές.

Όπως τόνισε: «Η πολιτική ζωή του τόπου δοκιμάζεται για πολύ καιρό από τις νόμιμες και παράνομες υποκλοπές. Δεν θέλω να πιστέψω ότι η κυβέρνηση υπέκλεπτε τηλεφωνικές συνομιλίες. Θα ήταν αδιανόητο. Αν ίσχυαν όλα αυτά θα επρόκειτο αναμφίβολα για αντιδημοκρατική εκτροπή. Και γι αυτό πρέπει να δοθούν ξεκάθαρες και πλήρης απαντήσεις χωρίς δεύτερη σκέψη. Χωρίς να δίνουμε την εντύπωση πως το απόρρητο είναι μια βολική δικαιολογία. (…) Αυτά τα φαινόμενα η παράταξή μας δεν μπορεί να τα ανεχθεί».

Κατέκρινε επίσης την Ευρώπη: «Στην Ευρώπη για πολλά χρόνια πίστεψαν ότι το φθηνό ρωσικό αέριο θα εξασφάλιζε για πάντα την ανταγωνιστικότητα και όταν τρεις Αμερικανοί πρόεδροι επί δύο δεκαετίες προειδοποιούσαν τους ευρωπαίους για την εξάρτηση από το φυσικό αέριο τους χλεύασαν. Και όταν εμείς η Ελλάδα είπαμε σε ευρωπαίους εταίρους μας ότι υπάρχουν κοιτάσματα ανατολική Μεσόγειο στην δικαιοδοσία της Ελλάδας και της Κύπρου αλλά και του Ισραήλ και της Αιγύπτου και πάλι δεν έδωσαν σημασία». Κατέληξε δε στο συμπέρασμα πως αυτή δεν είναι η Ευρώπη που θέλουμε, καθώς είναι «μπερδεμένη, χωρίς πυξίδα και χωρίς ηγεσία».

Υπογράμμισε ότι στις μέρες μας ο «δυτικός πολιτισμός στο σύνολο του δέχεται επίθεση. Στο όνομα δήθεν των ανθρωπίνων δικαιωμάτων θέλουν για παράδειγμα να καταργήσουν τα σύνορα και να μπαίνει όποιος θέλει όπου θέλει παράνομα σε όλη τη Δύση και μόνο στη Δύση. Τους αληθινούς πρόσφυγες του αγκαλιάζουμε αλλά την παράνομη διακίνηση δεν την δεχόμαστε. Θαυμάζουμε τους Ουκρανούς που πολεμάνε πεισματικά για την πατρίδα τους και πολύ καλά κάνουν, αλλά εμείς για την δική μας πατρίδα είναι μόδα να κάνουμε πίσω. Για την Τουρκία που έχει εισβάλει στην Κύπρο εδώ και πενήντα χρόνια δεν λέει κανείς κουβέντα».

Συνεχίζοντας ο Σαμαράς τόνισε πως όποιος μιλά στην Ελλάδα για την Κύπρο θεωρείται εθνικιστής. «Κάτι τέτοιο είναι και ασυγχώρητο και χαρακτηριστώ λέω εγώ όταν η χρυσή Αυγή εγκλημάτησε την έστειλα στην δικαιοσύνη σιδηροδέσμια κι από κει βρέθηκαν στη φυλακή. Για τον αγνό πατριωτισμό κανείς δεν μπορεί να μας κάνει να ντρεπόμαστε».

Για να μην τραβήξει όμως πολύ το σχοινί και προσπαθώντας να κρατήσει ισορροπίες, δήλωσε ότι η Ελλάδα σε δύσκολες συνθήκες άντεξε και κανείς δεν μπορεί να το παραβλέψει και ότι «οι επιτυχίες πιστώνονται στον Κ. Μητσοτάκη».

Σε ότι αφορά την στάση της Τουρκίας ο πρώην πρωθυπουργός υποστήριξε ότι κάποιοι θέλουν να μας σύρουν σε διαπραγμάτευση με την Τουρκία για να μοιράσουμε τα δικά μας. «Αυτό ονομάζεται Πρέσπες που Αιγαίου. Θα μας πάρουν ότι θέλουν και θα μας αφήσουν ότι περισσέψει, αυτό δεν πρόκειται να τους επιτρέψουμε και σήμερα μπορούμε να το αποτρέψουμε».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ