Εξευτέλισε δημοσίως τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο πρώην πρωθυπουργός: Συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ με πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μία από τις πιο δύσκολες στιγμές στη ζωή του φαίνεται ότι έζησε απόψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος εισήλθε στην εκδήλωση του Αντώνη Σαμαράως «Μωυσής», και αποχώρησε ως ταπεινωμένος γελωτοποιός που μόλις εκδιώχθηκε από την Αυλή.

Τα πρώτα δείγματα φάνηκαν από την απέχθεια στο πρόσωπο του Κώστα Καραμανλή όταν αναγκάστηκε να χαιρετίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος μέχρι εκείνη τη στιγμή ήταν εξαιρετικά χαρούμενος.

CB8D1553 FAF1 4A94 96AA C3B7D72F4B27
Εμφανής η απέχθεια του Κώστα Καραμανλή

Η συνέχεια όμως αποδείχτηκε πραγματικός εφιάλτης. Ο Αντώνης Σαμαράς που μάλιστα έβαλε τον Κυριάκο να κάτσει δίπλα του, μόλις ανέβηκε στο βήμα, αποκάλυψε τις προθέσεις του. Πρόκειται για ένα σχέδιο το οποίο όπως φαίνεται το οργανώνει εδώ και καιρό, εάν κρίνουμε και την πρόσφατη δήλωση του Μάκη Βορίδη ο οποίος για πρώτη φορά έκανε λόγο για κακουργηματικές ευθύνες προσωπικά του πρωθυπουργού στην υπόθεση των υποκλοπών, εάν υπάρξουν αποδείξεις.

Ο Αντώνης Σαμαράς λοιπόν έκανε το πλατύ χαμόγελο του Κυριάκου Μητσοτάκη να θυμίζει τον πρωταγωνιστή του θρίλερ «Smile», που σαρώνει στους κινηματογράφους. Αναφερόμενος στο σκάνδαλο των υποκλοπών είπε επί λέξει:

«Τελευταία, η πολιτική ζωή δοκιμάζεται από νόμιμες και παράνομες υποκλοπές. Δεν θέλω να πιστέψω ότι η κυβέρνηση υπέκλεπτε τηλεφωνικές συνομιλίες. Θα ήταν αδιανόητο. Αν ίσχυαν αυτά θα επρόκειτο αδιαμφισβήτητα για μία δημοκρατική εκτροπή. Γι αυτό πρέπει να δοθούν πειστικές απαντήσεις, χωρίς να δίνουμε την εντύπωση ότι το απόρρητο είναι μία βολική δικαιολογία. Πρέπει να δοθούν απαντήσεις γιατί αυτό έχει σχέση με την ιστορία και με την ταυτότητά μας».

Πρακτικά, ο Αντώνης Σαμαράς έδωσες τον Κυριάκο Μητσοτάκη την επιλογή είτε να αποχωρήσει αναίμακτα, είτε να καταλήξει στο εδώλιο του Ειδικού Δικαστηρίου. Ανοίγοντας έτσι διάπλατα την πόρτα στον Νίκο Ανδρουλάκη, για μία κυβέρνηση συνεργασίας Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ χωρίς Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος θα εξαναγκαστεί να εγκαταλείψει τόσο το Μέγαρο Μαξίμου, όσο και την Πειραιώς. Έστω και με χειροπέδες.

Πηγη: Κύριος Μαξιμος 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ