Απέκρυψαν τον πυροβολισμό του 16χρονου στην επικοινωνία της ομάδας ΔΙΑΣ με το κέντρο επιχειρήσεων;

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Την ώρα που σε διάφορα σημεία της χώρας επικρατεί αναβρασμός, με τους Ρομά να ξεσηκώνονται, διαμαρτυρόμενοι για τον τραυματισμό του 16χρονου ομόφυλού τους Κώστα Φραγκούλη στο κεφάλι από τα πυρά αστυνομικού της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., απόσπασμα από την επικοινωνία των αστυνομικών με το κέντρο επιχειρήσεων μετά την ολοκλήρωση της καταδίωξης, έρχεται να δώσει μια νέα διάσταση στην όλη υπόθεση.

Το συγκεκριμένο ντοκουμέντο φέρνει στο φως το MEGA, και εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι στο συγκεκριμένο ηχητικό απόσπασμα δεν γίνεται πουθενά λόγος από την ομάδα ΔΙ.ΑΣ. για τους πυροβολισμούς προς το όχημα, ενώ, μεταξύ άλλων, αναφέρεται πως ο οδηγός του οχήματος, δηλαδή ο 16χρονος είναι «νεκρός»!

Αναλυτικά η συνομιλία, όπως τη μετέδωσε το MEGA:

Αστυνομικός: Κέντρο το όχημα έχει προσκρούσει στο κατάστημα.
Κέντρο: Ελήφθη, ελήφθη, ενημερώνουμε Τροχαία. Έχετε τα άτομα; Πόσα άτομα επιβαίνουνε; Το όχημα έχει προσκρούσει στο κατάστημα, αναγνωρίζετε οι σταθμοί;
Αστυνομικός: Ένα άτομο.
Κέντρο: Έχει προσκρούσει σε κατάστημα το όχημα. Ένα άτομο. Το έχουμε το άτομο;
Αστυνομικός: Αρνητικό κέντρο, δίνουμε εντολές αλλά δεν κατεβαίνει το άτομο από το όχημα.
Κέντρο: Ελήφθη, με όλα τα μέτρα ο έλεγχος, δώστε μας την πινακίδα όταν τελειώσετε.
Αστυνομικός: Ο οδηγός του οχήματος έχει εγκλωβιστεί στο σημείο. Το άτομο δεν συνεργάζεται. Να το γνωρίζετε.
Κέντρο: Ελήφθη, πού ακριβώς είστε; Έχει ανταποκριθεί ο οδηγός στις εντολές σας; Ελέγχετε το άτομο;
Αστυνομικός: Είναι νεκρό το άτομο.
Δείτε το ρεπορτάζ:

Συγκάλυψη από την αστυνομία καταγγέλλει ο δικηγόρος της οικογένειας του 16χρονου

Για απόπειρα συγκάλυψης από την αστυνομία κάνει λόγο ο δικηγόρος της οικογένειας του 16χρονου Κώστα Φραγκούλη, ο οποίος πυροβολήθηκε στο κεφάλι από αστυνομικό στην Θεσσαλονίκη, μετά από καταδίωξη, με αποτέλεσμα να νοσηλεύεται διασωληνωμένος και σε κρίσιμη κατάσταση στο «Ιπποκράτειο» νοσοκομείο.

Συγκεκριμένα, ο κ. Θεόφιλος Αλεξόπουλος ανέφερε πως η κατάσταση υγείας του 16χρονου Ρομά δεν παρουσιάζει βελτίωση και υποστήριξε ξανά πως ήταν ευθεία βολή εξουδετέρωσης. «Το αφήγημα της αστυνομίας το ξέρουμε. Όταν υπάρχει μια επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., που το μόνο που αναφέρει είναι ο εμβολισμός, αλλά όχι το γεγονός του σοβαρού τραυματισμού, μιλάμε για μια απόπειρα συγκάλυψης», είπε ο δικηγόρος αναφερόμενος σε όσα υποστηρίζει η Ελληνική Αστυνομία. Υπενθυμίζεται πως η πλευρά της οικογένειας κατέθεσε παράσταση πολιτικής αγωγής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ