Η μισθοφορική ομάδα Wagner άνοιξε «Κέντρο Φιλίας» στη Σερβία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η παραστρατιωτική ομάδα Wagner, αρχηγός της οποίας είναι ο Γιεβγκένι Πριγκόζιν, Ρώσος επιχειρηματίας και στενός συνεργάτης του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, ανακοίνωσε στο κανάλι Telegram ότι ιδρύθηκε στη Σερβία το Πολιτιστικό και Ενημερωτικό Κέντρο Φιλίας και Συνεργασίας «Orly».

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση  να σας παρουσιάσουμε τη νέα κατοικία της PMC Wagner Πολιτιστικό και Ενημερωτικό Κέντρο Φιλίας και Συνεργασίας «Orly». Εμπνευστής και αρχηγός του Κέντρου είναι ο Αλεξάντερ Λισόφ», αναφέρετα στην πλατφόρμα του Telegram.

 

3
Το σχετικό δημοσίευμα της Βάγκνερ
στο Telegram


Υπενθυμίζεται, γράφει η σερβική Danas,  ότι το 2017, «ως αποτέλεσμα των φιλανθρωπικών του δραστηριοτήτων, οι αρχές της Πρίστινα συμπεριέλαβαν τον Λισόφ στον κατάλογο των προσώπων στα οποία απαγορεύτηκε η είσοδος στο έδαφος της μη αναγνωρισμένης Δημοκρατίας του Κοσσυφοπεδίου».

 

Η ομάδα του κέντρου χαρακτηρίζει την αποστολή του ως εφαρμογή της δημόσιας διπλωματίας, στόχος της οποίας είναι η ενίσχυση και ανάπτυξη φιλικών σχέσεων μεταξύ Ρωσίας και Σερβίας με τη βοήθεια της «ήπιας δύναμης».

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό ΠερισκόπιοΓιῶργος  Ἐχέδωρος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ