Καταγγελίες για προκλητικές προσλήψεις golden boys στον ΕΦΚΑ πριν τις εκλογές

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Για άκρως προκλητική απόφαση του Χατζηδάκη να προβεί σε προσλήψεις golden boys με παχυλούς μισθούς κάνει λόγο η η τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, η οποία καλεί τον υπουργό να σταματήσει αμέσως την διαδικασία. 

Η ίδια σημειώνει ότι πρόκειται για «μισθούς πρόκληση 8.000 ευρώ και 4.000 ευρώ αντίστοιχα για τους κομματικούς εκλεκτούς που θα επιλεγούν, όταν σήμερα ο Γενικός Διευθυντής του δημοσίου αμείβεται με 2.900 ευρώ μεικτά και ο Διευθυντής με 2.000 ευρώ».

Ολόκληρη η δήλωση της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου:

«Με προκλητική απόφαση η Διοίκηση του ΕΦΚΑ ανακοίνωσε ότι προχωρά στην προκήρυξη πρόσληψης μετακλητών υπαλλήλων σε θέσεις Γενικών Διευθυντών και Διευθυντών του ΕΦΚΑ υλοποιώντας τις αντισυνταγματικές διατάξεις του νόμου Χατζηδάκη 4892/2022 με μισθούς πρόκληση 8.000 ευρώ και 4.000 ευρώ αντίστοιχα για τους κομματικούς εκλεκτούς που θα επιλεγούν, όταν σήμερα ο Γενικός Διευθυντής του δημοσίου αμείβεται με 2.900 ευρώ μεικτά και ο Διευθυντής με 2.000 ευρώ.

Η πρόβλεψη της δυνατότητας πρόσληψης ιδιωτών μετακλητών σε θέσεις προϊσταμένων της διοίκησης του ΕΦΚΑ είναι κατάφορα αντισυνταγματική, όπως είχαμε αναπτύξει στη Βουλή κατά τη συζήτηση της ένστασης αντισυνταγματικότητας που είχε καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Παραβιάζει το άρθρο 103 του Συντάγματος, αφού επιτρέπει τον διορισμό μετακλητών υπαλλήλων σε θεσμοθετημένες θέσεις ευθύνης που βρίσκονται εντός της υπαλληλικής ιεραρχίας του e-ΕΦΚΑ. Παραβιάζει την αρχή της αξιοκρατίας, της ισότητας και της διαφάνειας, αφού επιτρέπει την πρόσληψη υπαλλήλων σε μόνιμες θέσεις ευθύνης επιπέδου Δ/νσεως-Γενικής Δ/νσεως χωρίς την διενέργεια διαγωνισμού ή επιλογής, κατόπιν ελέγχου του ΑΣΕΠ. Προβλέπεται τριμελής επιτροπή για τους διορισμούς που ορίζεται και ελέγχεται από τον Υπουργό, φωτογραφικές προκηρύξεις και ελάχιστα προσόντα! Παραβιάζει την αρχή της ουδέτερης Δημόσιας Διοίκησης από πολιτικές και εξωθεσμικές πιέσεις, σύμφωνα με την θεμελιώδη αρχή του Κράτους Δικαίου, που κατοχυρώνεται στην παρ.1 του άρθρου 103 του Συντάγματος, καθώς και το άρθρο 103 παρ. 4 Συντ. που ορίζει ότι δεν μπορεί να υποβιβαστεί δημόσιος υπάλληλος χωρίς απόφαση υπηρεσιακού συμβουλίου, που αποτελείται τουλάχιστον κατά τα 2/3 από μόνιμους δημοσίους υπαλλήλους.

Ο Υπουργός Εργασίας, κ. Χατζηδάκης, οφείλει άμεσα να σταματήσει αυτήν την προκλητική διαδικασία πρόσληψης γαλάζιων golden boys και κομματαρχών στον ΕΦΚΑ σε προεκλογική περίοδο!

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ μετά τις εκλογές, με τη λαϊκή εντολή, θα καταργήσει αυτόν τον νόμο, όπως και όλους τους αντεργατικούς και αντικοινωνικούς νόμους της κυβέρνησης Μητσοτάκη!»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ