Εξέλιξη Σοκ: Έρευνα στο σπίτι της Καϊλή – Την διέγραψε ο Ανδρουλακης

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με ανακοινωση του Πασοκ:

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις και την έρευνα των βελγικών αρχών για διαφθορά Ευρωπαίων αξιωματούχων, η Ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή τίθεται εκτός ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής με απόφαση του Προέδρου Νίκου Ανδρουλάκη.

Τέσσερα άτομα, μεταξύ των οποίων ένας πρώην ευρωβουλευτής, συνελήφθησαν σήμερα στις Βρυξέλλες στο πλαίσιο έρευνας οικονομικού δικαστή ως ύποπτοι για δωροληψία από μια «χώρα του Κόλπου», εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όπως ανακοίνωσε η βελγική ομοσπονδιακή εισαγγελία.

Η χώρα δεν κατονομάζεται από την εισαγγελία ωστόσο, σύμφωνα με τη βελγική εφημερίδα Le Soir, αξιωματούχοι του Κατάρ είχαν προσπαθήσει να δωροδοκήσουν έναν εκλεγμένο Ιταλό σοσιαλιστή που ήταν ευρωβουλευτής από το 2004 έως το 2019.

Η υπόθεση όμως έχει και ελληνικό ενδιαφέρον καθώς η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Εύα Καϊλή εκλήθη για ανάκριση, ενώ η βελγική εφημερίδα Le Soir κάνει λόγο για σύλληψή της, παρά τη βουλευτική ασυλία. Νωρίτερα το πρωί και προσήχθη ο σύντροφός της, ενώ οι αρχές πραγματοποίησαν έρευνες στην κατοικία της.

Μόλις πριν λίγα λεπτά, μετά τις εξελίξεις, το ΠΑΣΟΚ έθεσε εκτός κόμματος την Εύα Καϊλή: «Μετά τις τελευταίες εξελίξεις και την έρευνα των βελγικών αρχών για διαφθορά Ευρωπαίων αξιωματούχων, η Ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή τίθεται εκτός ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής με απόφαση του Προέδρου Νίκου Ανδρουλάκη».

Όταν η Εύα Καϊλή «λιβάνιζε» το Κατάρ

«Έχει αποδειχθεί ότι το Μουντιάλ του Κατάρ είναι διεφθαρμένο, με εξαγορά των ψηφοφόρων της FIFA. Είναι γνωστό ότι το προτεκτοράτο ανήκει ολοκληρωτικά σε μια φυλή, αυτή των Αλ Θανί, που το κυβερνούν από το 1825, εμπορευόμενοι τις πετρελαιοπηγές σαν να είναι οικογενειακή ιδιοκτησία τους. Είναι διαπιστωμένο ότι για να φτιαχτούν τα γήπεδα χάθηκαν πάνω από 6.500 ζωές εργατών. Ολοι τα γνωρίζουν αυτά. Ολοι; Εκτός από την Καϊλή…

Κανείς δεν ξέρει τι ώθησε την ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ να βγάλει αυτό το εξοργιστικό λογύδριο στην Ευρωβουλή υπέρ του Κατάρ. Μάλιστα, εκπροσωπώντας ένα -τύποις- «σοσιαλιστικό» κόμμα.

Το περίεργο, όμως, δεν είναι ότι η συγκεκριμένη πολιτικός επεδίωξε σκόπιμα να «θάψει» την αλήθεια για το Κατάρ από το βήμα της Ευρωβουλής. Το εξωφρενικό είναι ότι ο πρόεδρος του «σοσιαλιστικού» ΠΑΣΟΚ, που αυτοδιαφημίζεται ότι δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του, την κρατάει ακόμα στο κόμμα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ