Αποδοκίμασαν τον Κιμούλη στην πρεμιέρα της παράστασης

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Διαμαρτυρία με πανό έξω από το κατάμεστο θέατρο όπου έκανε πρεμιέρα ο Γιώργος Κιμούλης στη Θεσσαλονίκη. Οι παραστάσεις του έργου «Η συνάντηση», σε σκηνοθεσία του γνωστού ηθοποιού, με τον ίδιο στον πρωταγωνιστικό ρόλο, άρχισαν επεισοδιακά στο θέατρο Αμαλία. Μπορεί ο χώρος να γέμισε από θεατές, ωστόσο ένα μικρό πλήθος συγκεντρώθηκε απέξω φωνάζοντας συνθήματα εναντίον του και κρατώντας ένα πανό που έγραφε «Καμία φίρμα δεν θα μας φιμώσει, διαλέγουμε πλευρά καθημερινά».

Οπως είναι γνωστό, έχει γίνει καταγγελία στον Γιώργο Κιμούλη από τη Ζέτα Δούκα για κακοποιητική συμπεριφορά σε παρελθοντική συνεργασία τους. Ο ηθοποιός, από την πλευρά του, αρνούμενος τα πάντα, απάντησε με νομικές ενέργειες κατά της συναδέλφου του, ενώ κινήθηκε νομικά και εναντίον του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, ζητώντας να ακυρωθεί η απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου για τη διά βίου διαγραφή του από αυτό και αξιώνοντας ένα ποσό ως αποζημίωση για ηθική βλάβη.

«Επειδή έρχομαι στη Θεσσαλονίκη πολλά χρόνια, ίσως είναι η πρώτη φορά που έχω δει τέτοια ζεστή αντιμετώπιση από το κοινό κι αυτό είναι φυσικό να με χαροποιεί» δήλωσε, μεταξύ άλλων, με νόημα ο Γιώργος Κιμούλης στην κάμερα της εκπομπής «Πρωινό» μετά το τέλος της πρεμιέρας του στη Θεσσαλονίκη, αποφεύγοντας ωστόσο να σχολιάσει τις διαμαρτυρίες.

Ο πρόεδρος του ΣΕΗ Σπύρος Μπιμπίλας, πάντως, επέλεξε προχθές, την ώρα της παράστασης στη Θεσσαλονίκη, να βρεθεί στο πλευρό της Ζέτας Δούκα, στην Αθήνα, καθώς είχε μια προγραμματισμένη εκδήλωση για τα 15 χρόνια από την ίδρυση της MKO Anasa για τα άτομα που αντιμετωπίζουν διατροφικές διαταραχές.

Χθες το πρωί ωστόσο ο Σπύρος Μπιμπίλας προχώρησε σε τηλεοπτικές δηλώσεις στον Alpha για την πρεμιέρα του Γιώργου Κιμούλη, αφήνοντας αιχμές. «Είναι δικαίωμα του Γιώργου, που είναι συνάδελφός μας, να κάνει παραστάσεις. Τώρα το αν το θέατρο είναι γεμάτο με εισιτήρια ή με προσκλήσεις, αυτό δεν μπορούμε να το ξέρουμε» σχολίασε αρχικά. «Επίσης δικαίωμα του καθενός είναι να διαμαρτύρεται, χωρίς προπηλακισμούς, χωρίς να εμποδίζει τον θεατή να μπει μέσα» πρόσθεσε, ρίχνοντας έπειτα τη σπόντα του: «Ο κόσμος διψάει να δει θέατρο, έναν καλό ηθοποιό. Ασχετα αν αυτός ο ηθοποιός έχει στραφεί κατά του σωματείου του, ζητώντας πάρα πολλά χρήματα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ