Άκης Τσελέντης: Δίπλα στις φλόγες του πολέμου στην Ουκρανία υπάρχει και μια άλλη φωτιά, Εκκλησιαστική

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ
«Εκκλησία à la carte»
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΒΛΕΠΩ ΒΡΗΚΑΤΕ ΑΦΟΡΜΗ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΘΕΟΙ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙΤΑΙ 😉
Δίπλα στις φλόγες του πολέμου στην Ουκρανία υπάρχει και μια άλλη φωτιά. Εκκλησιαστική, αυτή τη φορά, που απειλεί να τινάξει στον αέρα την έστω και χαλαρή ενότητα στο χώρο των ορθοδόξων Εκκλησιών.

Για να ακριβολογούμε το ουκρανικό ζήτημα με τις εκκλησιαστικές παραμέτρους του έχει κάνει άνω κάτω τις δεκατέσσερις ορθόδοξες Εκκλησίες με κύριους πρωταγωνιστές τους πατριάρχες της Κωνσταντινούπολης Βαρθολομαίο και της Μόσχας Κύριλλο.
Με την όξυνση των σχέσεων Μόσχας-Κιέβου, που οδήγησαν στην εισβολή του Πούτιν στην Ουκρανία τα πράγματα στον εκκλησιαστικό χώρο πήραν το χαρακτήρα ενός ανοιχτού «εκκλησιαστικού πολέμου».
Στην Ουκρανία με την εισβολή των ρωσικών δυνάμεων οι πιέσεις στην υπό τον μητροπολίτη Ονούφριο Εκκλησία άρχισαν να παίρνουν τη μορφή ανοιχτών διωγμών.
Η αρχή έγινε από τις επαρχιακές ενορίες όπου με τη συνδρομή της αστυνομίας δεκάδες ενορίες υποχρεώθηκαν να ενταχθούν στην υπό τον Επιφάνιο (θεωρείται άνθρωπος των αμερικάνων και του Ζελένσκι) Εκκλησία.
Όμως τα πράγματα δεν έμειναν εκεί. Στο Κίεβο τη δουλειά ανέλαβε η Κρατική Ασφάλεια του καθεστώτος Ζελένσκι, η περιβόητη SBU, που εισέβαλε στο μοναστήρι της Λαύρας των Σπηλαίων στο Κίεβο , όπου εδρεύει η υπό τον μητροπολίτη Ονούφριο Εκκλησία που είναι συνδεδεμένη με το πατριαρχείο της Μόσχας.
Εκτός ελέγχου οι Ουκρανοί που πλέον έχουν βάλει στο στόχαστρό τους και τα μοναστήρια, αναζητώντας… Ρώσους σαμποτέρ! Ενώ γέλια προκαλεί η αναφορά της SBU για έρευνες που πραγματοποίησε σε μοναστήρια και άλλους ορθόδοξους χώρους, όπου βρήκαν φιλορωσική λογοτεχνία!
Δεν σταμάτησαν όμως στα μοναστήρια. Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο εκτός από την επιδρομή σε ναούς και μοναστήρια και τις συλλήψεις άνω των τριάντα ιερωμένων οι Ουκρανοί στρατιώτες έκαναν επιδρομή σε πάνω από 1000 νοικοκυριά στα οποία ο μοναδικός τους στόχος ήταν τα εικονοστάσια και βιβλία θρησκευτικού περιεχομένου.
Κανονική επίθεση στην Ορθοδοξία με ξεκάθαρη εντολή του προέδρου της Ουκρανίας.
Όλες οι εικόνες αφού τις ξηλωσαν τις μάζευαν σε στιβες και τις κάψανε όπως βλέπετε και στην φώτο.
Όλα τα δικά μας ΜΜΕ τσιμουδια. Ασχολούνταν με το μαύρο φόρεμα Ελληνίδες αηδού και το σύμφωνο συμβίωσης μιας γνωστής influencer.
Συμπέρασμα: Όπως σε κάθε πόλεμο έτσι και στον σημερινό της Ουκρανίας τα ράσα από όλες τις πλευρές ξεχνούν τον Θεό τους, που δηλώνουν υπηρέτες του , ντύνονται το χακί και κινούν και πάνε στον πόλεμο. Ευλογώντας οι μεν τα όπλα του Πούτιν και οι δε τα όπλα του ΝΑΤΟ, της Ευρωπαικής Ένωσης και των ναζιστόφιλων του Ζελένσκι.
Όσο για τις χιλιάδες των ψυχών αυτών που χάνονται καθημερινά στις μάχες και γι’ αυτές θα προνοήσουν οι επί της Γης άθλιοι εκπρόσωποι του Θεού τους. Θα έχουν όπως τους υπόσχονται μια θέση στον Παράδεισο. Η Θεία Πρόνοια νάναι καλά και οι πλασιέ της…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ