Για 12 μήνες η ΕΥΠ άκουγε Χατζηδάκη – Σοβαρά τεκμήρια για την παρακολούθηση του υπουργού

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τεκμήρια για την παρακολούθηση του Κωστή Χατζηδάκη από την ΕΥΠ φέρνει στη δημοσιότητα η εφημερίδα «Documento» που κυκλοφορεί την Κυριακή, εκθέτοντας τον πρωθυπουργό και διαψεύδοντας όσα αυτός είπε στη Βουλή!

Ο νυν υπουργός Εργασίας, σύμφωνα με το δημοσίευμα και τα στοιχεία της εφημερίδας, υπήρξε ο στόχος 5046c της ΕΥΠ και παρακολουθούνταν από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών επί ένα χρόνο, από 27 Νοεμβρίου 2020 έως 17 Νοεμβρίου 2022 (!), χρονικό διάστημα ιδιαίτερα ασυνήθιστο ακόμα και για μεγαλοεγκληματία!

36114F78 43D9 47F9 904C 031FE48C9AB8

Είναι δε όντως ανατριχιαστικό, όπως αναφέρει στο σημείωμά του ο εκδότης της εφημερίδας Κώστας Βαξεβάνης, ότι ο υπάλληλος της ΕΥΠ αναφέρει τον υπουργό, έναν εκλεγμένο εκπρόσωπο του ελληνικού λαού και μέλος της κυβέρνησης, ως … «στόχο»!

Η παρακολούθηση γίνεται στο επίσημο κινητό του υπουργού 6979800***, ενώ καταγράφονται συνομιλίες του με δημοσιογράφους όπως οι Τάκης Χατζς και Θανάσης Κουκάκης, οι οποίοι με δηλώσεις τους στην εφημερίδα και τις επιβεβαιώνουν), με υπουργούς, στελέχη της ΝΔ, αλλά και συνομιλίες προσωπικής φύσης!

ypoklopes kostis xatzidakis2

Μεταξύ των άλλων συζητά με τον πρόεδρο της ΔΕΗ Γιώργο Στάσση αν και έχει ήδη φύγει από το υπουργείο Ενέργειας και είναι υπουργός Εργασίας, ενώ υπάρχει αναφορά και σε συζήτηση του Κ. Χατζηδάκη με τον επιχειρηματία Αλέξη Πιλάβιο. «Ο στόχος (σσ: ο …υπουργός!) είναι ιδιαίτερα ανήσυχος για το πιθανό ανασχηματισμό» αναφέρει ο υπάλληλος της ΕΥΠ, ο οποίος κάνει και εκθέσεις με συμπεράσματα για τον Κωστή Χατζηδάκη, ο οποίος σε μετέπειτα συνομιλίες του εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για τη μετακίνησή του από το υπουργείο Ενέργειας στο υπουργείο Εργασίας!

Στις 27 Νοεμβρίου, επίσης, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα του «Ντοκουμέντο», καταγράφεται η συνομιλία του Κ. Χατζηδάκη με επιχειρηματία εκδότη καναλιού. Ο καναλάρχης ζητά από τον Κωστή Χατζηδάκη να φροντίσει ένα θέμα συμφερόντων του που αφορά φωτοβολταϊκά. Συγκεκριμένα, να διαμεσολαβήσει για να έχει επιτυχή έκβαση.

Τα υπόλοιπα στην εφημερίδα!

ΣΥΡΙΖΑ: «Τώρα που με στοιχεία αποκαλύπτονται τα ψέματα Μητσοτάκη, θα πει γιατί παρακολουθούσε τον Χατζηδάκη η ΕΥΠ;»

Τα αποδεικτικά στοιχεία που αποκαλύπτει το Documento για την παρακολούθηση του κ. Χατζηδάκη από την ΕΥΠ, εξηγούν για ποιο λόγο ο κ. Μητσοτάκης το έβαλε στα πόδια για να μην απαντήσει στη Βουλή στο απλό ερώτημα του κ. Τσίπρα αν η ΕΥΠ παρακολουθούσε τον κ. Χατζηδάκη και τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ κ. Φλώρο.

Σήμερα αποδεικνύεται η αξιοπιστία Μητσοτάκη. Δεν έπαιζε απλά θέατρο όταν έκανε και τον θιγμένο λέγοντας πως «είναι δυνατόν να υπονοείτε ότι παρακολουθούσα εγώ Υπουργό της κυβέρνησης; Ντροπή σας, μόνο που το υπονοείτε», αλλά έλεγε συνειδητά ψέματα στους πολιτικούς του αντιπάλους, τους υπουργούς και τους βουλευτές του και στον ελληνικό λαό.

Ο κ. Μητσοτάκης, αφού από τις 8 Ιουλίου του 2019, την πρώτη μέρα δηλαδή διακυβέρνησής του, πήρε την ΕΥΠ στο γραφείο του, έκανε αυτό που οι κ. Σαμαράς και Καραμανλής χαρακτήρισαν «αδιανόητο» και «δημοκρατική εκτροπή»: Έβαλε να παρακολουθούν για τουλάχιστον έναν χρόνο τον τότε υπουργό Ενέργειας και Αντιπρόεδρο της ΝΔ, ο οποίος εντελώς συμπωματικά βρισκόταν υπό παρακολούθηση και από το κακόβουλο λογισμικό Predator, όπως και οι Ανδρουλάκης και Κουκάκης.

Τα ερωτήματα που πλέον καλείται να απαντήσει είναι απλά:

1. Ποιοι είναι οι λόγοι εθνικής ασφάλειας για τους οποίους έδωσε εντολή παρακολούθησης του κ. Χατζηδάκη;

2. Απειλούσε ο κ. Χατζηδάκης την εθνική ασφάλεια ή μήπως απειλούσε τα ιδιοτελή συμφέροντα του Μαξίμου με τους χειρισμούς του που αφορούσαν σε επιχειρηματικά projects στο χώρο της ενέργειας;

Περιμένουμε απαντήσεις.

ieidiseis.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ