Έρχεται η ώρα και για τους διεφθαρμένους που τα παίρνουν από το Αζερμπαϊτζάν!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έκτακτη παρέμβαση του ευρωβουλευτή Ντάνιελ Φρόιντ για να ανοίξει η διερεύνηση και για τους μιζαδόρους που έχουν χρηματιστεί από το Αζερμπαϊτζάν.

Έπειτα από την αποκάλυψη με τις μίζες του Κατάρ, φαίνεται ότι ο ασκός του Αιόλου για τους απατεώνες που εκμεταλλεύονταν την βουλευτική τους ιδιότητα για να εισπράττουν μίζες από εχθρικές προς την Ελλάδα χώρες, έχει ανοίξει για τα καλά.

Αυτό που πλέον συζητιέται στις Βρυξέλλες, είναι το άνοιγμα – επιτέλους – του τεράστιου σκανδάλου «Laundromat»

Το σκάνδαλο Laundromat του Αζερμπαϊτζάν είναι μια πολύπλοκη επιχείρηση ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και μαύρων ταμείων που διαχειρίστηκε 2,9 δισεκατομμύρια δολάρια σε μια περίοδο δύο ετών μέσω τεσσάρων εταιρειών που είναι εγγεγραμμένες στο Ηνωμένο Βασίλειο. Τα λεφτά αυτά κατευθύνθηκαν στην μεγάλη τους πλειοψηφία σε ευρωπαίους πολιτικούς και δημοσιογράφους, προκειμένου όχι μόνο να ξεπλένουν τα εγκλήματα του δικτάτορα Αλίεφ, αλλά να προωθούν και τα επιχειρηματικά συμφέροντα της οικογένειας του στις χώρες της Ευρώπης. Τα απόνερα αυτού του σκανδάλου τα ζούμε σήμερα όπου παρά τα εγκλήματα των Αζέρων, η Ευρώπη και η ίδια η πρόεδρος της Κομισιόν σφίγγει το χέρι του δικτάτορα και αγοράζει σε πολλαπλάσιες τιμές το αέριο του.

Το βρώμικο σχέδιο αποκαλύφθηκε μέσω κοινής έρευνας από τον OCCRP και κορυφαία ΜΜΕ της Ευρώπης: Berlingske (Δανία), The Guardian (Ηνωμένο Βασίλειο), Süddeutsche Zeitung (Γερμανία), Le Monde (Γαλλία), Tages-Anzeiger και Tribune de Genève (Ελβετία), De Tijd (Βέλγιο) , Novaya Gazeta (Ρωσία), Dossier (Αυστρία), Atlatszo.hu (Ουγγαρία), Delo (Σλοβενία), RISE Project (Ρουμανία), Bivol (Βουλγαρία), Aripaev (Εσθονία), Τσεχικό Κέντρο Ερευνητικής Δημοσιογραφίας (Τσεχία), και Barron’s (ΗΠΑ).

Η συγκεκριμένη έρευνα είναι μέρος της παγκόσμιας κοινοπραξίας κατά της διαφθοράς, μια συνεργασία που ξεκίνησε από την OCCRP και τη Διεθνή Διαφάνεια.

Για την Ελλάδα η συγκεκριμένη υπόθεση έχει τεράστια σημασία. Ο Αλίεφ και το Αζερμπαϊτζάν χρησιμοποιήθηκαν ως δούρειος ίππος εξαγοράς ελλήνων πολιτικών και αυτοί με τη σειρά τους είτε από συνειδητή προδοσία είτε εκβιαζόμενοι, προωθούν τα συμφέροντα της Τουρκίας.

Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι ευρωπαίοι πολιτικοί – αλλά και το ΠΑΣΟΚ – ανακινούν την υπόθεση στις Βρυξέλλες προκειμένου επιτέλους να ενημερωθούμε για το ποιοι είναι οι επικίνδυνοι προδότες που ζουν ανάμεσα μας. Για το ΠΑΣΟΚ φυσικά υπάρχει και πολιτικό όφελος, αφού ο Νίκος Ανδρουλάκης βρίσκεται στριμωγμένος έπειτα από την αποκάλυψη του σκανδάλου Καϊλή.

Το μεγάλο εμπόδιο για την διερεύνηση της συγκεκριμένης υπόθεσης, είναι ότι η κλίκα των εξαγορασμένων από το Αζερμπαϊτζάν, θέτει εμπόδια επειδή έχει καταφέρει να επιβάλλει το εμπάργκο στην Ρωσία και να εμφανίζει το Αζερμπαϊτζάν ως «αξιόπιστο προμηθευτή» φυσικού αερίου. Η αλήθεια είναι ότι ακόμα και το Αζερμπαϊτζάν εισάγει πετρέλαιο και φυσικό αέριο από την Ρωσία το οποίο έπειτα το με τα πολύ στην Ευρώπη με υπερκέρδος! Προκειμένου οι ευρωπαίοι επίορκοι να παίρνουν το μερτικό τους…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ