Είναι εθνικά επικίνδυνος ένας τύπος που κλείνει τους λιγνίτες λίγο πριν την ενεργειακή κρίση;

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια στον ενεργειακό πληθωρισμό επειδή ο Κώστας Χατζηδάκης πήρε την σκανδαλώδη και ανεξήγητη απόφαση να κλείσει τους λιγνίτες λίγο πριν ξεσπάσει η ενεργειακή κρίση. Το αποτέλεσμα ήταν ο Έλληνας να πληρώνει ιλιγγιώδη ποσά για το κόστος ενέργειας, το Δημόσιο να ξοδεύει δισεκατομμύρια για να επιδοτεί την κερδοσκοπία των παραγωγών ενέργειας, ώστε να μην κλείσει το σύνολο των ελληνικών επιχειρήσεων και να μην παγώσουν ολοκληρωτικά οι Έλληνες.

Το λιγότερο που μπορεί κάποιος να πει για αυτή την απόφαση, είναι πως αποδείχτηκε καταστροφική για τα εθνικά συμφέροντα.

Έχει όμως και συνέχεια. Την ώρα που έρχεται επισιτιστική κρίση, ένας υπουργός αποφασίζει να καταστρέψει χιλιάδες στρέμματα εύφορης και ευλογημένης ελληνικής γης για να φυτέψει φωτοβολταϊκά, ενώ θα μπορούσε απλά να αδειοδοτήσει νοικοκυριά και επιχειρήσεις, ώστε να τοποθετούν φωτοβολταϊκά στις στέγες και πραγματικά η Ελλάδα να γίνει ενεργειακά αυτόνομη. Με ευεργετικές συνέπειες για την εθνική οικονομία, την μικρομεσαία επιχείρηση, το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας.

Δεν το έκανε, με αποτέλεσμα να θησαυρίζουν οι λίγοι που είχαν γνωστό τον καναλάρχη ο οποίος μαζί με τον υπουργό διέλυσε εκατομμύρια Έλληνες για να πλουτίσουν μία χούφτα κρατικοδίαιτοι ολιγάρχες.

36114F78 43D9 47F9 904C 031FE48C9AB8
Οι διάλογοι

Πράξη κι αυτή εθνικά επικίνδυνη, την ώρα που η επισιτιστική κρίση αγγίζει ήδη πολλές χώρες στον πλανήτη.

Το ερώτημα λοιπόν για την παρακολούθηση του Κωστή Χατζηδάκη δεν είναι η αιτία παρακολούθησης. Γίνεται προφανής από τους διαλόγους.

Το τεράστιο θέμα είναι γιατί δεν τιμωρήθηκε από τον πρωθυπουργό με εντολή του οποίου φυσικά έγινε η παρακολούθηση. Όλα τα άλλα είναι παραμύθια. Δεν είναι δυνατόν να παρακολουθηθεί ένας υπουργός από έναν τυχαίο πράκτορα, ο οποίος μάλιστα συντάσσει τέτοια αναφορά που είναι προφανές ότι απευθύνεται στον πολιτικό προϊστάμενο του Κωστή Χατζηδάκη. Τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Εάν λοιπόν ο Κωστής Χατζηδάκης είναι εθνικά επικίνδυνος, ο πολιτικός του προϊστάμενος Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος συγκάλυψε τα όσα ήρθαν στα χέρια του, είναι δίπλα επικίνδυνος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ