Πέμπτη, 30 Μαρτίου, 2023

Συνελήφθη και προφυλακίζεται η Εύα Καϊλή – Είναι ανάμεσα στους 4 σύμφωνα με το L’ Echo και το Le Soir

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με τις δυο μεγάλες βέλγικες εφημερίδες  οι Βέλγοι προχώρησαν στη σύλληψη της Εύας Καϊλή για την υπόθεση χρηματισμού από το Κατάρ και ειναι ανάμεσα στα τέσσερα άτομα, που συνελήφθησαν για εγκληματική οργάνωση, διαφθορά και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, ενώ δύο άτομα αφέθησαν ελεύθερα.

A44173A4 9215 4FFA A2D4 627FE1AF97F0

Αναλυτικά η ανακοίνωση της εισαγγελίας σύμφωνα με το protothema.gr

Συνολικά έξι άτομα στερήθηκαν την ελευθερία τους την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου στο πλαίσιο μεγάλης έρευνας απο την Ομοσπονδιακή Εισαγγελία και την Ομοσπονδιακή αστυνομία για φερόμενη εγκληματική οργάνωση, διαφθορά και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Υπάρχουν υποψίες ότι τρίτα μέρη σε πολιτικές ή και στρατηγικές θέσεις εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου πληρώθηκαν με μεγάλα χρηματικά ποσά ή τους προσφέρθηκαν σημαντικά δώρα για να επηρεάσουν τις αποφάσεις της Βουλής.

Τέσσερα άτομα συνελήφθησαν από τον ανακριτή των Βρυξελλών που ηγείται της έρευνας. Κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ξέπλυμα χρήματος και διαφθορά. Δύο αφέθησαν ελεύθερα από τον ανακριτή.

Έρευνα έγινε και στο σπίτι δεύτερου βουλευτή γύρω στις 20:00 το βράδυ την προηγούμενη νύχτα.

Οι βελγικές αρχές αναφέρουν ότι προς το παρόν δεν θα δοθούν περαιτέρω πληροφορίες, ενώ θα υπάρξουν συνεχείς ανακοινώσεις.

Για το συμφέρον της έρευνας, προς το παρόν δεν θα δοθούν περισσότερες πληροφορίες. Ο Τύπος θα ενημερωθεί για τις τελευταίες εξελίξεις μέσω δελτίων τύπου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ