Ο Μαργαρίτης Σχοινάς δεν κατάλαβε τι έγραψε το Politico – Δείτε γιατί

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με χαρακτηρισμούς αντέδρασε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς στο δημοσίευμα του Politico, και το οποίο είχε τίτλο «ο Σχοινάς είναι υπό έλεγχο».

Η αντίδραση ήρθε δια του εκπροσώπου του Μ. Σχοινά: «Ψευδείς, ανυπόστατοι και παραπλανητικοί οι ισχυρισμοί για δήθεν «διερεύνηση» του Μαργαρίτη Σχοινά. Χαμένοι στη μετάφραση», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter ο σύμβουλος επικοινωνίας του αντιπροέδρου της Κομισιόν, Βαγγέλης Δεμίρης.

Το δημοσίευμα το Politico είχε τίτλο: «Schinas under scrutiny». Η μετάφραση είναι απλή: O «Σχοινάς υπό εξονυχιστικό έλεγχο».

Για όσους επιμένουν να μην καταλαβαίνουν ούτε τα αυτονόητα. Ιδού σε print screen το πλήρες δημοσίευμα του Politico:

A7178653 9454 43FE 8E3C 1BE132145EED

H πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, μιλώντας στην ενημέρωση της Δευτέρας (12/12), δεν απάντησε σε ερώτηση σχετικά με τον αντιπρόεδρο Μαργαρίτη Σχοινά, ο οποίος παρευρέθηκε στην τελετή έναρξης του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ εκ μέρους της Επιτροπής, μετέδωσε το Politico.

Ο ίδιος, έχει επικριθεί από τους ευρωβουλευτές για τα tweet του σχετικά με το Κατάρ τους τελευταίους μήνες. Συγκεκριμένα, είχε επαινέσει το Κατάρ για «σημαντική και απτή πρόοδο στην εργασιακή μεταρρύθμιση», ζητώντας μάλιστα να διατηρηθούν αυτές οι μεταρρυθμίσεις.

Συμμετείχε δε στην απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να προτείνει την άρση των απαιτήσεων βίζας για το Κατάρ και το Κουβέιτ τον Απρίλιο, η οποία θα αίρει την βίζα για τους πολίτες του Κατάρ που ταξιδεύουν στην ΕΕ για έως και 90 ημέρες, είτε για επαγγελματικούς λόγους, είτε για τουρισμό, οικογενειακούς λόγους, κλπ.

Η ψηφοφορία για το σχέδιο αυτό επρόκειτο να διεξαχθεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αυτή την εβδομάδα, αλλά δύο πηγές του κοινοβουλίου είπαν στο Politico ότι πιθανότατα η ψηφοφορία θα ανακληθεί και αντ’ αυτού, ο φάκελος θα σταλεί πίσω στο στάδιο της επιτροπής.

Λίγο μετά το ρεπορτάζ του Politico, η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα επιβεβαίωσε επισήμως ότι η πρόταση για χορήγηση απαλλαγής από τη βίζα για τους πολίτες του Κατάρ επιστρέφει στην επιτροπή.

«Ήταν προγραμματισμένο σήμερα να ανακοινώσω την έναρξη της διαπραγματευτικής εντολής για την έκθεση απαλλαγής από την υποχρέωση θεώρησης με το Κατάρ και το Κουβέιτ. Υπό το πρίσμα των ερευνών, αυτή η έκθεση πρέπει να σταλεί πίσω στην επιτροπή», είπε η Μετσόλα στους βουλευτές που χειροκροτούσαν.

ieidiseis.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ