Ακης Τσελέντης: Η κυρία δούλευε για λογαριασμό του Κατάρ, του στενότερου συμμάχου του Ερντογάν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ
«Όσοι συνέδεςαν το όνομά τους με τη διαπλοκή δεν μπορούν να εμφανίζονται τιμητές της νομιμότητας»

Στο μυαλό μου ήλθε η φωτογραφία της Καϊλή με τους εναγκαλισμούς της σε ενα party με τον Φλώρο, τον καταχραστή των 300εκ€ της Energa λίγα χρόνια πριν και σκέφτηκα: Αν φας 300+ εκατ. με Energa από ελληνικά δημόσια ταμεία κυκλοφορείς ελεύθερος και αγοράζεις βίλες σε Μύκονο και Πόρτο Χέλι

Αν βρεθείς με σακούλες με 600.000 χιλιάδες μαύρο χρήμα στο Βέλγιο σε 3 μέρες προφυλακίζεσαι

Μετά τον αρχικό αιφνιδιασμό στο ΠΑΣΟΚ αλλά και την αστραπιαία διαγραφή της Καϊλή από το κόμμα, επιχειρούν πλέον να διαχειριστούν το ζήτημα και να αμβλύνουν τις εντυπώσεις.

Ίσως το πλέον επικίνδυνο στοιχείο της υπόθεσης αυτής, το οποίο και ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΔΕΙΧΘΕΙ μέχρι στιγμής, είναι ότι η κυρία δούλευε για λογαριασμό του Κατάρ, δηλαδή του στενότερου συμμάχου του Ερντογάν και της Τουρκίας.

Φαίνεται ότι το θέμα ενδεχομένως να σχετίζεται με πολύ σοβαρά ζητήματα Εθνικής ασφάλειας. Έτσι, είναι πολύ πιθανόν ότι τις επόμενες μέρες, θα αποκαλυφθούν και άλλα στοιχεία από την δράση της, τα οποία θα στοιχειοθετούν ακόμη και κατηγορία κατασκοπίας.

Για προβληματιστείτε λοιπόν: Αν δεν υπήρχε παρακολούθηση της κυρίας από την αστυνομία πως θα συλλεγόταν στοιχεία για την σύλληψή της;

Αν δεν υπήρχαν υποκλοπές των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων της κυρίας ή επισυνδέσεις ή όπως αλλιώς θέλετε να το πείτε, θα έφθανε ποτέ η αστυνομία στη σύλληψή της;

Μήπως έτσι εξηγούνται κάποιες παρακολουθήσεις που κάποιοι διόγκωσαν και πήγαν να τις εκμεταλλευτούν για ίδιον κομματικό όφελος;

Στο ΠΑΣΟΚ θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτικοί στην κριτική τους επί σκανδάλων οικονομικών (και όχι μόνο), αφού εδώ και δεκαετίες η διαδρομή του Κινήματος συνδέθηκε με απίστευτα οικονομικά σκάνδαλα που συντάραξαν το πανελλήνιο.
Τα παρακάτω στοιχεία τα πήρα από το αντιπροσωπευτικό κεντρικό άρθρο της political που μας ξαναθυμίζει αυτά που κάποιοι «ξέχασαν».

Βεβαίως, αυτό δεν σημαίνει ότι η σημερινή ηγεσία του ΠΑΣΟΚ έχει κάποια ευθύνη για τα τεκταινόμενα του παρελθόντος, ωστόσο δεν μπορεί να ξεχαστεί ότι η Χαριλάου Τρικούπη πλήγωσε πολλές φορές την ελληνική κοινωνία, με αποκορύφωμα την υπόθεση του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Απ’ όπου και να το πιάσεις θα λερωθείς. Από το σκάνδαλο του καλαμποκιού με τη λαθραία εισαγωγή χιλιάδων τόνων γιουγκοσλαβικού καλαμποκιού από κρατική εταιρεία και την εξαγωγή του στη συνέχεια σε χώρες της Ευρώπης ως ελληνικού.

Από το σκάνδαλο 1,5 δισ. σε βάρος της ΕΤΒΑ και δύο θυγατρικών ναυτιλιακών εταιρειών της με την αγορά πλοίων από δύο άγνωστες κυπριακές εταιρείες-φαντάσματα, οι οποίες εμφανίζονταν χωρίς κεφάλαια και χωρίς μετόχους. Από το σκάνδαλο της Αγροτικής Ασφαλιστικής Εταιρείας.

Πέραν των παρανομιών που αποκαλύφθηκαν και της διασπάθισης δημόσιου χρήματος, εξασφάλιζε τη δεύτερη τετραετία του ΠΑΣΟΚ στα διευθυντικά της στελέχη μισθούς από 25 έως 33 εκατ. δρχ. μηνιαίως με τη μέθοδο των προμηθειών, ενώ την ίδια στιγμή οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα αμείβονταν με μισθούς πείνας…

Χρέη, δάνεια και εξοπλιστικά

Τι να πρωτοθυμηθούμε και τι να αφήσουμε; Από το σκάνδαλο της ΠΡΟΜΕΤ με τα σάπια ξύλα μέχρι την ΑΓΡΕΞ και τις κομπίνες στις Αγροτικές Εξαγωγές (ΑΓΡΕΞ) και μέχρι τα μαύρα ταμεία και τη Siemens, όταν στις 26 Μαΐου 2010 ο Τάσος Μαντέλης πα- ραδέχτηκε, κατά την κατάθεσή του στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση Siemens, είσπραξη προεκλογικής χορηγίας από τη Siemens ύψους 200.000 μάρκων το 1998, όταν ήταν υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών στην κυβέρνηση Σημίτη.

Και από τα μαύρα ταμεία με την εμπλοκή του Θεόδωρου Τσουκάτου μέχρι το Χρηματιστήριο το 1999, όταν ο δείκτης της Σοφοκλέους είχε σημειώσει το ρεκόρ ανόδου σκαρφαλώνοντας περίπου στις 6.500 μονάδες. Τρία χρόνια μετά, στις 17 Σεπτέμβρη 2002 κι ενώ πια ήταν δεδομένο τι είχε παιχτεί με τη «φούσκα» ο δείκτης είχε κατρακυλήσει κάτω από τις… 2.000 μονάδες.

Μέσα σε μια τριετία, λοιπόν, η συνολική απώλεια της κεφαλαιοποίησης της Σοφοκλέους ανήλθε στο αστρονομικό ποσόν των 136 δισ. ευρώ (46,3 τρισ. δραχμές)! Με άλλα λόγια, τόση ήταν η διαφορά μεταξύ της συνολικής αξίας των εισηγμένων μετοχών τον Σεπτέμβρη του 1999 και της αντίστοιχης αξίας τους τρία χρόνια αργότερα.

Στο αποκαλούμενο και σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου πάνω από 140 δισ. ευρώ χάθηκαν από την υποτίμηση μετοχών. Στο αξιοσημείωτο, ένα από τα συνθήματα του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 2000, που οδήγησαν στην επανεκλογή του Κώστα Σημίτη, ήταν «το ισχυρό Χρηματιστήριο που στοιχειοθετεί μια ισχυρή εθνική οικονομία».
Αποκορύφωμα όλων, η εμπλοκή πολιτικών προσώπων στις χρυσές μίζες των εξοπλιστικών που διέλυσαν πλήρως την αξιοπιστία του Κινήματος, αλλά και το γεγονός ότι το κόμμα είναι βουτηγμένο στα χρέη και τα δάνεια. Η περίπτωση Καϊλή δυστυχώς δεν εί- ναι κάτι πρωτόγνωρο για το ΠΑΣΟΚ, που μέχρι σήμερα επιχειρούσε να εμφανιστεί ως το κόμμα των αθώων περιστερών.

Πόσοι άραγε έπρεπε να έχουν συλληφθεί για κατάχρηση και διαφθορά εκεί μέσα εκτός από τον Τσοχατζόπουλο και τον Παπαντωνίου;

Στην Ελλάδα κανένας πολύ περισσότερο στο ΠΑΣΟΚ. Το κατάφεραν οι Βελγικές αρχές όμως και νομίζω ότι ήρθε η ώρα να ακουστεί ένα σύνθημα με νόημα: «Εμπρός στον δρόμο που χάραξε η Καϊλή, για όλους σας υπάρχει κατάλληλο κελί»…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ