Ιατρικό ανακοινωθέν: Πέθανε ο 16χρονος Ρομά που πυροβολήθηκε στο κεφάλι από αστυνομικό στη Θεσσαλονίκη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κατέληξε ο 16χρονος Ρομά που πυροβολήθηκε από αστυνομικό στη Θεσσαλονίκη στη διάρκεια καταδίωξης, σύμφωνα με την ΕΡΤ. Πριν από λίγο ανακοινώθηκε και στους γονείς του η τραγική είδηση, αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες.

Ο ανήλικος νοσηλευόταν στο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης και στις 11 Δεκεμβρίου σταμάτησε η φαρμακευτική αγωγή από τους γιατρούς για να δουν πώς θα αντιδράσει ο οργανισμός και ο εγκέφαλός του. Δυστυχώς ο 16χρονος Κώστας δεν τα κατάφερε.

Χθες ο εισαγγγελέας εισηγήθηκε στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης την προφυλάκιση του αστυνομικού της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που κατηγορείται για τον πυροβολισμό και τον τραυματισμό του 16χρονου Ρομά.

Για το θέμα της ποινικής μεταχείρισης του 34χρονου αστυφύλακα είχε προκύψει διαφωνία ανάμεσα σε εισαγγελέα και ανακριτή, την οποία καλείται να λύσει το Δικαστικό Συμβούλιο.

Κατά πληροφορίες, στην πρότασή του, ο εισαγγελικός λειτουργός, όπως επισημαίνει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων τονίζει -μεταξύ άλλων- ότι λόγω της εμπειρίας του, ο αστυνομικός δεν έπρεπε να πυροβολήσει στην προκειμένη περίπτωση.

Η απόφαση αναμένεται να γίνει γνωστή τα επόμενα 24ωρα, με την έκδοση βουλεύματος.

Πέθανε ο 16χρονος Ρομά που πυροβολήθηκε στο κεφάλι από αστυνομικό στη Θεσσαλονίκη (Ιατρικό ανακοινωθέν)
 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ