Σκάνδαλο υποκλοπών: Έως πότε θα σιωπά η Πρόεδρος;

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Από τη μια πλευρά δεν μπορεί να δημιουργηθεί πολιτειακό πρόβλημα, από την άλλη η Κατερίνα Σακελλαροπούλου είναι ο ρυθμιστής και ο εγγυητής του Πολιτεύματος!

Γραφει ο Βασίλης Σκουρής απο το ieidiseis.gr

Η κυβέρνηση, αφού πιάστηκε με τη γίδα στην πλάτη, όπως η Εύα Καϊλή με τις σακούλες με τα χρήματα, τώρα παραδέχεται ότι η ΕΥΠ παρακολουθούσε τον υπουργό Κωστή Χατζηδάκη –ή αλλιώς, τον … «στόχο 5046C, όπως είναι η κωδική του ονομασία στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών!

Θέμα χρόνου, μόλις δημοσιοποιηθούν τα αντίστοιχα τεκμήρια, είναι η κυβέρνηση να παραδεχτεί την παρακολούθηση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου όχι –παρακαλώ- από την τουρκική μυστική υπηρεσία αλλά από την ελληνική!

Δεν υπάρχει δε συνταγματολόγος που να μην τονίζει πως υπάρχει πλέον θέμα δημοκρατίας στη χώρα, με τους κορυφαίους εξ αυτών να επιμένουν πως η πολιτική και φυσική ηγεσία της ΕΥΠ οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους, δηλαδή να παραιτηθούν!

Στο πλαίσιο αυτό, μήνες τώρα, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σιωπά. Στη τακτική, ανά μήνα, επίσκεψή του ο πρωθυπουργός στο Προεδρικό Μέγαρο δεν αναφέρει λέξη για το θέμα, η δε Κατερίνα Σακελλαροπούλου το αγνοεί επιδεικτικά!

Κανείς δεν λέει –και ο υπογράφων θα ήταν ο τελευταίος που θα το ζητούσε- να δημιουργήσει η Πρόεδρος πολιτειακό θέμα. Από αυτό, όμως, μέχρι να δίνει το δικαίωμα σε ουκ ολίγους να τη χαρακτηρίζουν ότι αποποιείται τις ευθύνες της όπως προβλέπονται από το Σύνταγμα και τους νόμους και ότι λειτουργεί ως …υφυπουργός Προεδρίας της κυβέρνησης (ο υπογράφων επίσης δεν συμμερίζεται αυτή την άποψη), η απόσταση είναι μεγάλη.

Αν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ρίξει μια ματιά στα πεπραγμένα του προκατόχου της, όσο και αν επιχειρεί να τον απαξιώσει, θα δει ότι ο Προκόπης Παυλόπουλος είχε αντιταχθεί στο δημοψήφισμα του 2015, ενώ είχε παρέμβει δημοσίως στις εξελίξεις δηλώνοντας στον υπογράφοντα (τότε στη Realnews) πως «δεν θα γίνει Πτρόεδρος της δραχμής», αφήνοντας ευθέως να εννοηθεί πως σε περίπτωση εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη θα παραιτούνταν!

Περιθώρια παρέμβασης λοιπόν, χωρίς να δημιουργηθεί πολιτειακό θέμα, υπάρχουν, αρκεί να υπάρχει η βούληση και η ορθή σκέψη. Ένα μήνυμα, πχ, για την υπεράσπιση της Δημοκρατίας όταν παρακολουθείται υπουργός, δεν θα ήταν μια θετική κίνηση; Θα έλεγε κανείς ότι δεν συνάδει με το θεσμικό της ρόλο και τις συνταγματικές υποταγές;

Θα επανέλθουμε, γιατί οι ρόλοι θα πρέπει να είναι διακριτοί, καθώς όλοι κρινόμαστε: Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ