Εύα Καϊλή: Ποιος είναι επιλαχών που την αντικαθιστά – Η Ευρωβουλή αποφασίζει και για την αφαίρεση της έδρας της

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται η απόφαση για την αφαίρεση της έδρας της Εύας Καϊλή. Την πρόωρη παύση των αρμοδιοτήτων της Εύας Καϊλή λόγω του Qatar Gate αποφάσισε να προτείνει η Διάσκεψη των Προέδρων, όπως ανακοίνωσε η πρόεδρος της Ευρωβουλής, Ρομπέρτα Μέτσολα.

Σήμερα στη 1μ.μ. (ώρα Ελλάδας) θα ακολουθήσει ψηφοφορία στην Ολομέλεια, κατά την οποία το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα αποφασίσει για την παύση των αρμοδιοτήτων της Εύας Καϊλή. Σύμφωνα με τον κανονισμό, για να χάσει την έδρα της θα πρέπει να το αποφασίσουν τουλάχιστον τα δύο τρίτα των ευρωβουλευτών.

Η ιδιότητα της αντιπροέδρου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, που έφερε μέχρι πρότινος η Εύα Καϊλή, έχει ήδη ανασταλεί, με την Πρόεδρο του σώματος Ρομπέρτα Μέτσολα να ανακοινώνει από το βήμα της Ολομέλειας ότι «η αντιπρόεδρος επαύθη»

Τα κορυφαία πολιτικά στελέχη της ΕΕ καταδίκασαν έντονα το σκάνδαλο διαφθοράς που συγκλονίζει το νομοθετικό σώμα των «27». Η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μετσόλα είπε οτι «οι εχθροί της δημοκρατίας για τους οποίους η ίδια η ύπαρξη αυτού του Κοινοβουλίου αποτελεί απειλή, δεν θα σταματήσουν σε τίποτα».

Διαβάστε ποιος την αντικαθιστά στην Ευρωβουλή ΕΔΩ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ