Καθαιρέθηκε η Εύα Καϊλή

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση-σκάνδαλο διαφθοράς Ευρωπαίων αξιωματούχων από το Κατάρ, στην οποία σύμφωνα με τις πληροφορίες έχει τεράστια εμπλοκή η Εύα Καϊλή.

«Η Διάσκεψη των Προέδρων ομόφωνα αποφάσισε ότι προτείνει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την πρόωρη παύση των αρμοδιοτήτων της Εύας Καϊλή», ανακοίνωσε η Ρομπέρτα Μετσόλα. Όπως έγινε γνωστό, σε λίγη ώρα θα πραγματοποιηθεί ψηφοφορία στην Ολομέλεια, κατά την οποία το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα αποφασίσει για την παύση των αρμοδιοτήτων της Εύας Καϊλή. Σύμφωνα με τον κανονισμό, χρειάζεται πλειοψηφία δύο τρίτων των ψηφισάντων, που αποτελεί ταυτόχρονα την πλειοψηφία των βουλευτών που απαρτίζουν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Σημειώνεται ότι Βάσει του Άρθρου 21 του κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η Διάσκεψη των Προέδρων μπορεί, αποφασίζοντας με πλειοψηφία τριών πέμπτων των ψηφισάντων, που αντιπροσωπεύει τουλάχιστον τρεις πολιτικές ομάδες, να προτείνει στην Ολομέλεια τον τερματισμό της θητείας του Αντιπροέδρου, ακόμα και του ίδιου του Προέδρου ή οποιουδήποτε άλλου αξιωματούχου που έχει εκλεγεί στο Κοινοβούλιο, όταν θεωρεί ότι ο εν λόγω βουλευτής έχει υποπέσει σε σοβαρό παράπτωμα.

Νωρίτερα, ο δικηγόρος της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος μετέφερε τις πρώτες δηλώσεις της κ. Καϊλή μέσα από τη φυλακή. Όπως είπε, δηλώνει αθώα και υποστήριξε ότι δεν έχει καμία σχέση με τις κατηγορίες. «Η θέση της είναι ότι είναι αθώα. Δεν έχει καμία σχέση με χρηματισμούς από το Κατάρ. Δεν έχω εικόνα αν βρέθηκαν χρήματα ή πόσα βρέθηκαν. Το μόνο που μπορώ να σας πω, γιατί μίλησα με την αδελφή της είναι ότι δεν υπάρχει κάποια κούνια για το παιδάκι, όπου βρέθηκαν κρυμμένα τα χρήματα. Αυτό σας το διαψεύδω ρητά γιατί μου το είπε και η αδελφή της η κα Μαγδαλένα Καϊλή» ανέφερε ο κ. Δημητρακόπουλος.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η Εύα Καϊλή έκανε αίτημα για να αφεθεί ελεύθερη με το «βραχιολάκι», κάτι που όμως απέρριψαν οι βελγικές αρχές γιατί κρίνουν πως είναι σοβαρές οι κατηγορίες. Όσον αφορά στην ενάμιση έτους κόρη της, φέρεται πως πέρασε τις πρώτες ώρες με τη γυναίκα του πατέρα της και πως τώρα είναι με τον πατέρα της στο διαμέρισμα που έμενε η ίδια στις Βρυξέλλες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ