Σάλος με τον ευρωβουλευτή-πρόεδρο ΜΚΟ απο την Κροατία που δεν ψήφισε την καθαίρεση της Ευας Καϊλή

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αίσθηση προκάλεσε η είδηση ότι ένας και μοναδικός ευρωβουλευτής ψήφισε κατά της καθαίρεσης της Εύας Καϊλή από την θέση της Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στη σημερινή ψηφοφορία.

Πρόκειται για τον Κροάτη Μίσλαβ Κολάκουσιτς ο οποίος δεν διευκρίνισε για ποιον λόγο καταψήφισε την καθαίρεση της Καϊλή που συνελήφθη από τις Βελγικές Αρχές για εμπλοκή στο σκάνδαλο του Qatargate.

Ο Μίσλαβ Κολάκουσιτς (Mislav Kolakušić) είναι Κροάτης ανεξάρτητος ευρωβουλευτής, που εκλέχτηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από το 2019. Ο ίδιος ασκεί το επάγγελμα του δικηγόρου, ενώ το οξύμωρο είναι ότι είναι πρόεδρος μιας ΜΚΟ που καταπολεμά τη… διαφθορά!

Σύμφωνα με τα στοιχεία του από την ιστοσελίδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου:

Επαγγελματική σταδιοδρομία

1998-2000: Ασκούμενος δικηγόρος στο Εμποροδικείο του Ζάγκρεμπ
2000-2001: Νομικός σύμβουλος στο Εμποροδικείο του Ζάγκρεμπ
2001-2005: Νομικός σύμβουλος στο Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο της Δημοκρατίας της Κροατίας
2005-2011: Ανώτερος νομικός σύμβουλος στο Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο της Δημοκρατίας της Κροατίας
2011-2019: Δικαστής του Εμποροδικείου του Ζάγκρεμπ
Άλλες δραστηριότητες
2018: Πρόεδρος της ΜΚΟ «Antikorupcija», μιας πρωτοβουλίας πολιτών για την καταπολέμηση της διαφθοράς, η οποία ιδρύθηκε το 2018, με σκοπό τη δημιουργία, στην κροατική κοινωνία, μιας ισχυρής πλατφόρμας υποστήριξης για την καταπολέμηση της διαφθοράς σε όλα τα επίπεδα, την προστασία των ανθρωπίνων και ατομικών δικαιωμάτων και την προώθηση της συμμετοχής των πολιτών στις δημοκρατικές διαδικασίες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ