Νέα έφοδος στο Ευρωκοινοβούλιο – Σφράγισαν γραφείο υποεπιτροπής για τα ανθρώπινα δικαιώματα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο σκάνδαλο του Qatargate, με Ευρωπαίους αξιωματούχους να κατηγορούνται για διαφθορά και δωροδοκία από το Κατάρ, ανάμεσά τους και η Εύα Καϊλή. Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα πραγματοποιήθηκαν νέες έρευνες σε γραφεία στην έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Μάλιστα, οι Αρχές σφράγισαν το γραφείο της Mychelle Rieu, υπαλλήλου που εργάζεται στην υποεπιτροπή του Κοινοβουλίου για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Σύμφωνα με πηγές του Politico, έχει κατασχεθεί ένας υπολογιστής που ανήκει στην επιτροπή, η οποία έχει ως ρόλο να «ευαισθητοποιεί για συγκεκριμένες καταστάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Την ίδια ώρα, η Εύα Καϊλή που καθαιρέθηκε σήμερα από τα καθήκοντά της στο Ευρωκοινοβούλιο, παραμένει κρατούμενη και αναμένει να απολογηθεί στις ανακριτικές αρχές, την Τετάρτη.

Μαραθώνια η κατάθεση του συζύγου της

Παράλληλα, ο σύζυγος της Φραντσέσκο Τζιόρτζι σε μια μαραθώνια κατάθεση, φαίνεται να είπε πολλά στους αστυνομικούς. Αυτό υποστηρίζει η ιταλική εφημερίδα, «Corriere della Sera», η οποία αναφέρει ότι ο Τζιόρτζι «μίλησε επί ώρες», ενώ τον χαρακτηρίζει ως «ένα ποτάμι που υπερχειλίζει με τις δηλώσεις του αμέσως μετά τη σύλληψή του την περασμένη Παρασκευή».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα «οι δηλώσεις του Τζόρτζι συμβάλλουν στα πλαίσια της έρευνας που θα επιτρέψει στους Βέλγους ερευνητές να παρατείνουν ή, τουλάχιστον αρχικά, να βρουν καθοριστική επιβεβαίωση των όσων έχουν συγκεντρώσει».

«Πριν από τον Φραντσέσκο Τζόρτζι, ο πατέρας της Εύας Καϊλή είχε συλληφθεί την Παρασκευή, καθώς έφευγε με μια τσάντα που περιείχε 600.000 ευρώ σε χαρτονομίσματα των 50 από το πολυτελές ξενοδοχείο, όπου είχε μείνει με τη σύζυγό του για λίγες ημέρες» αναφέρει η «Corriere della Sera».

«Κάποιος πρέπει να τον είχε προειδοποιήσει εκ των προτέρων για την επιχείρηση της Αστυνομίας και κάποιοι υποψιάζονται ότι μπορεί να ήταν ο ίδιος ο Τζιόρτζι, που είχε ακούσει κάτι. Ίσως ένα τηλεφώνημα (ο Τζόρτζι πιθανώς να παρακολουθείτο τηλεφωνικά) οδήγησε τους αστυνομικούς να παραμονεύουν μπροστά από το ξενοδοχείο για να αιφνιδιάσουν τον πατέρα της Καϊλή» προσθέτει στο ρεπορτάζ της η «Corriere della Sera» και καταλήγει τονίζοντας ότι ο σύζυγος της Καϊλή πρέπει να είπε πολλά στον ανακριτή, αφού ο ίδιος χρειάστηκε να αναβάλλει όλες τις υπόλοιπες ανακρίσεις που είχε εκείνη την μέρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ