Κλείνουν τα Κέντρα Νεοσυλλέκτων σε όλο τον Έβρο – Κανονικά η κατασκευή του νέου ΚΥΤ για παράτυπους μετανάστες

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακυρώνουν την κίνηση του Πάνου Καμμένου που είχε μετατρέψει τον Έβρο σε αστακό μετά από δεκαετίες!

Με απόφαση-σοκ του Υπουργείου Εθνικής Αμυνας, που έφτασε προχθές σε όλες τις στρατιωτικές μονάδες του Εβρου, κλείνουν τα Κέντρα Κατάταξης Νεοσυλλέκτων που λειτουργούσαν από το 2018 σε Αλεξανδρούπολη, Καβησσό, Σουφλί και Λαγό Διδυμοτείχου!

Η απόφαση αυτή προκάλεσε εξαιρετικά αρνητική εντύπωση σε όλη τη μεθόριο και την παραμεθόριο για πολλούς και σημαντικούς λόγους, καθώς είναι απόφαση που πλήττει άλλη μια φορά την ακριτική και εθνικά ευαίσθητη περιοχή του νομού Έβρου, και υλοποιήθηκε προχθές, όταν στάλθηκε η σχετική διαταγή από το ΓΕΣ, τη στιγμή που στον Εβρο βρισκόταν για επίσκεψη ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Χαρδαλιάς.

Μια απόφαση που είχε παρθεί το 2018, οι νεοσύλλεκτοι να παρουσιάζονται κατευθείαν στις μονάδες, στα 23 Σημεία Υποδοχής Οπλιτών (ΣΥΠΟ), χωρίς δηλαδή να κάνουν το δίμηνο της βασικής εκπαίδευσης στα κέντρα, όπου και ορκίζονταν, όπως συνέβαινε παλαιότερα, ανάμεσά τους και σε τρία Κέντρα Κατάταξης Νεοσυλλέκτων σε Αλεξανδρούπολη, Σουφλί και Λαγό, καταργήθηκε.

Δικαιολογία

Η δικαιολογία που προβάλλεται είναι ότι κάποιες στρατιωτικές μονάδες στα σύνορα δεν μπορούσαν να ανταποκριθούν ικανοποιητικά στη μαζική κατάταξη και την αρχική εκπαίδευση των νεοσυλλέκτων. Κι αυτό διότι είχαν το βάρος της κύριας εκπαίδευσης, της εκπαίδευσης ειδικότητας και τις υπόλοιπες υψηλές απαιτήσεις που έχουν τέτοιες μονάδες της παραμεθορίου.

Αντί όμως να δοθούν λύσεις με το κατάλληλο προσωπικό εκπαίδευσης και να αυξηθούν σε αριθμό τα Κέντρα Κατάταξης Νεοσυλλέκτων στον Εβρο, αντί να έρθουν ακόμα και παραγωγικές σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή για βασική εκπαίδευση των στελεχών, έκλεισαν και τα Κέντρα Κατάταξης.

Την ίδια στιγμή, φυσικά, ολοκληρώνεται η κατασκευή νέου, ουσιαστικά, ΚΥΤ και ΠΡΟΚΕΚΑ στο Φυλάκιο Ορεστιάδας, όπου θα «φιλοξενούνται» παράτυποι μετανάστες.

Να θυμίσουμε πως αυτά τα τέσσερα χρόνια που ίσχυε η συγκεκριμένη απόφαση εκατοντάδες νεοσύλλεκτοι παρουσιάζονταν κάθε τόσο στις στρατιωτικές μονάδες του Εβρου που είχαν οριστεί ως Κέντρα Κατάταξης και τόνωναν την τοπική κοινωνία στις εξόδους τους, ενώ ενίσχυαν την ασφάλεια της περιοχής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ