Αρχαία Ολυμπία: Το φονικό της τοπικής οικονομίας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ένα άρθρο* που αναφέρεται στην «δικαιολογία του φθηνότερου προϊόντος» που αποκλείει την διάθεση Ελληνικών και τοπικών προϊόντων στην Αρχαία Ολυμπία, τον «κάλλιστον τόπον» της Ελλάδας.

“Κατοικώ στην Ηλεία για περισσότερα από 15 χρόνια πλέον. Έζησα στην Ανδρίτσαινα που λογίζεται ως ορεινή Ηλεία, ενώ στην πραγματικότητα είναι αρχαία Αρκαδία, και για περίπου 8 χρόνια ζω στο Λαντζόι δίπλα από την κοιλάδα του Ενιπέα. Βεβαίως δεν βρίσκομαι καρφωμένος σε ένα μέρος και επειδή μάλλον το `χει η φύση μου, μ’ αρέσει να τριγυρνάω.

Ένας από τους λόγους που βρίσκομαι στην Ηλεία είναι η μαγεία που ασκεί επάνω μου η Αρχαία Ολυμπία. Έτσι λοιπόν την επισκέπτομαι συχνά-πυκνά, αν και ο αριθμός των επισκέψεων φθίνει γεωμετρικά, υπάρχουν λόγοι για αυτό, οι οποίοι είναι πολλοί και πολυδιάστατοι. Αλλά έναν από αυτούς στον οποίο μπορώ να θέσω τον δάκτυλο επί τον τύπο των ήλων, θα τον περιγράψω στο κείμενο που ακολουθεί. Αν και η αλήθεια είναι ότι έχω ένα κάποιο δισταγμό. Ακόμα και σήμερα, αρνούμαι να πιστέψω την οδυνηρή πραγματικότητα… Συνεχίστε την ανάγνωση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ