Θυσία γίνεται για την Ευα το παλικαρι: Αφήστε την ελεύθερη, τα έκανα όλα για τα χρήματα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Καταιγιστικές είναι οι αποκαλύψεις αναφορικά με το σκάνδαλο που ξέσπασε στην υπόθεση του Κατάρ, με βασικούς εμπλεκόμενους την Εύα Καϊλή και τον σύντροφό της. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι φέρεται να ομολόγησε και να παίρνει πάνω του όλη την ευθύνη.

«Αφήστε ελεύθερη την Εύα»

Συγκεκριμένα, η ιταλική Repubblica αναφέρει σήμερα πως ο σύντροφο της Εύας Καϊλή ομολόγησε την εμπλοκή του στο «Qatar Gate». Μάλιστα, όπως μεταδίδει η Le Soir, ο Τζιόρτζι ομολόγησε ενώπιον του επικεφαλής της έρευνας, εισαγγελέα διαφθοράς Μάικλ Κλέις, ότι ήταν μέλος οργάνωσης που εκμεταλλεύτηκαν τόσο το Μαρόκο όσο και το Κατάρ για να επηρεάσουν τις σχέσεις τους με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Κατά τη διάρκεια της απολογίας του, ο Τζιόρτζι φέρεται να επιβεβαίωσε ότι ο ιταλός πρώην ευρωβουλευτής Αντόνιο Παντζέρι ήταν ο «εγκέφαλος» της οργάνωσης.

«Έκανα τα πάντα για χρήματα που δεν χρειαζόμουν» φέρεται να ανέφερε ο Φραντσέσκο Γκιόργκι, ο σύντροφος της Εύας Καϊλή και ένας από τους τέσσερις συλληφθέντες στο πλαίσιο της έρευνας του Βέλγου εισαγγελέα. Ο Φραντσέσκο Γκιόργκι φέρεται να ομολόγησε την εμπλοκή του στο Qatar Gate, καθώς ενώπιον των δικαστών των Βρυξελλών, ο Γκιόργκι παραδέχθηκε ότι είχε ενεργήσει παράνομα και δήλωσε ότι λυπάται, ζητώντας να απελευθερωθεί η Εύα Καϊλή. «Τις ΜΚΟ τις χρειαζόμαστε για να κινούνται τα χρήματα» φέρεται να είπε ο Τζόρτζι, σύμφωνα με το τετρασέλιδο κατηγορητήριο των Βέλγων δικαστών, όπως αναφέρει η εφημερίδα La Repubblica. Η Repubblica τονίζει πως ο Τζιόρτζι κατέρρευσε κατά τη διάρκεια της απολογίας του ενώπιον δικαστή, πως παραδέχτηκε ότι έχει κάνει παράνομες πράξεις που σχετίζονται με το Κατάρ, και πως ζήτησε την απελευθέρωση της συντρόφου του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ