Ο Στρατός του Ισραήλ επιβεβαίωσε το χτύπημα ιρανικής αυτοκινητοπομπής στη Συρία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε σήμερα ότι η αεροπορία του επιτέθηκε σε αυτοκινητοπομπή του Ιράν που μετέφερε όπλα, κοντά στα σύνορα Συρίας-Ιράκ στις αρχές Νοεμβρίου, σκοτώνοντας 10 ανθρώπους.

 Ο Αρχηγός του Στρατού του Ισραήλ, Αβίβ Κοχάβι, δήλωσε σήμερα ότι οι ισραηλινές υπηρεσίες πληροφοριών ανακάλυψαν ότι ένα από τα 25 φορτηγά της συνοδείας μετέφερε όπλα από το Ιράν στον Λίβανο.

Πρόσθεσε ότι οι πιλότοι πραγματοποίησαν «επίθεση ακριβείας».

 Κατά τη διάρκεια της επίθεσης, στην οποία σκοτώθηκαν δέκα άτομα, συμπεριλαμβανομένων Ιρανών, ο ισραηλινός στρατός αρνήθηκε να σχολιάσει, σύμφωνα με την πολιτική του να μην επιβεβαιώνει τη συμμετοχή σε επιθέσεις στη Συρία.

Το Ισραήλ θεωρείται ύποπτο ότι πραγματοποίησε εκατοντάδες χτυπήματα κατά στόχων σε περιοχές της Συρίας που ελέγχονται από την κυβέρνηση της Δαμασκού τα τελευταία χρόνια, αλλά η ισραηλινή κυβέρνηση σπάνια έχει αναλάβει την ευθύνη για τέτοιες επιχειρήσεις.

Το Ισραήλ, ωστόσο, δεν έχει κρύψει τις επιθέσεις του σε αποστολές όπλων και σημεία ελέγχου οργανώσεων που συνδέονται με το Ιράν, όπως η Χεζμπολάχ του Λιβάνου.

Σύμφωνα με ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, δεν είναι σαφές γιατί ο Κοχάβι, του οποίου η θητεία λήγει τον Ιανουάριο, αποφάσισε να αναγνωρίσει την ευθύνη του ισραηλινού στρατού για την επίθεση στις αρχές Νοεμβρίου.

 Η Χεζμπολάχ του Λιβάνου δήλωσε τον Νοέμβριο ότι δεν συνδέεται με την αυτοκινητοπομπή που δέχτηκε επίθεση.

Το Ιράν είναι σύμμαχος του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ και έχει στείλει χιλιάδες μαχητές για να βοηθήσουν τα συριακά στρατεύματα στον 11χρονο πόλεμο.

Τόσο η Τεχεράνη όσο και η κυβέρνηση στη Δαμασκό είναι σύμμαχοι της Χεζμπολάχ, η οποία πολεμά στο πλευρό των δυνάμεων του Άσαντ.

 Μεγάλο μέρος του εναέριου χώρου της Συρίας ελέγχεται από τη Ρωσία, της οποίας οι σχέσεις με το Ισραήλ έχουν επιδεινωθεί τους τελευταίους μήνες λόγω της στάσης του Ισραήλ στον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία.

ynet.co.il

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό ΠερισκόπιοΓιῶργος  Ἐχέδωρος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ