Κιβωτός του Κόσμου: Ξέπλυμα μαύρου χρήματος, υπεξαίρεση και απιστία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Κόλαφος» είναι το πόρισμα της Ανεξάρτητης Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, με επικεφαλής τον Χαράλαμπο Βουρλιώτη, για τα οικονομικά της ΜΚΟ του πατέρα Αντωνίου.

Το δεκασέλιδο πόρισμα «καίει» τον Χιώτη «Νώε» και την πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή και άλλους τρεις, που διαχειρίζονταν τα οικονομικά της Κιβωτού του Κόσμου και εξαπατούσαν τους πολίτες που προσέφεραν τον οβολό τους για να βοηθήσουν το έργο του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο έλεγχος που έγινε στα περιουσιακά της ΜΚΟ, αλλά και στις περιουσίες των εμπλεκομένων, έβγαλε «λαβράκι». Η έρευνα οδήγησε σε σοβαρές ενδείξεις για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, φοροδιαφυγή, υπεξαίρεση και απιστία.

Το πόρισμα βρίσκεται ήδη στα χέρια του Εισαγγελέα, ενώ παράλληλα διατάχθηκε να δεσμευθούν οριστικά τα περιουσιακά στοιχεία του ιδρυτή της «Κιβωτού», της συζύγου του και πρώην προέδρου της μη κυβερνητικής οργάνωσης Σταματίας Γεωργαντή, καθώς και συγγενικών τους προσώπων. Σύντομα αναμένεται να ασκηθούν ποινικές διώξεις.

Ο Εισαγγελέας καλεί τον πατέρα Αντώνιο ως ύποπτο για ασέλγεια ανηλίκων και κακοποίηση

Την ίδια στιγμή, όπως έγινε γνωστό, ο πατέρας Αντώνιος καλείται σε ανωμοτί κατάθεση στην Εισαγγελία Ανηλίκων για δύο σοβαρά αδικήματα.

Μετά από τις ανατριχιαστικές καταθέσεις των πρώην τροφίμων της Κιβωτού του Κόσμου, αλλά και τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι εισαγγελείς μετά την έρευνα, ο πατέρας Αντώνιος καλείται να καταθέσει ως ύποπτος για ασέλγεια σε ανηλίκους κατά συρροή και κακοποίηση ανηλίκων κατά συρροή.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Εισαγγελία είχε αποφασίσει να τον καλέσει από τις πρώτες καταθέσεις των πρώην φιλοξενούμενων, προτού ακόμα δώσει κατάθεση ο 15χρονος που φέρεται να μίλησε για πιο σκληρή κακοποίηση από τον 19χρονο.

Η έρευνα της Εισαγγελίας έχει ολοκληρωθεί και ο Χιώτης «Νώε» πιθανόν να δεχτεί κλήτευση αύριο, Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου, ή το αργότερο τη Δευτέρα 19 του μήνα.

Η κατάθεση-σοκ για το πεντάστερο ξενοδοχείο

Οπως είπε το 15χρονο αγόρι, το οποίο είχε ξεχωρίσει ο πατέρας Αντώνιος ανάμεσα σε πολλά άλλα, λόγω του ιδιαίτερα όμορφου παρουσιαστικού του, ο εφιάλτης του άρχισε πριν από δύο χρόνια, όταν ο ιδρυτής της «Κιβωτού του Κόσμου» αποφάσισε να τον πάρει μαζί του σε μια εκδρομή στα Γιάννενα. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Espresso», ο ίδιος ήταν το μοναδικό παιδί της δομής του Βόλου που συνόδευσε τον ιερέα σε εκείνο το ταξίδι, όπου φέρεται ότι τελέστηκαν γενετήσιες πράξεις σε βάρος του. Τα υπόλοιπα παιδιά που είχε μαζί του ο πατέρας Αντώνιος για να του… κρατούν συντροφιά προέρχονταν από άλλα παραρτήματα της «Κιβωτού». Στα Γιάννενα ο ιδρυτής τής υπό έλεγχο μη κυβερνητικής οργάνωσης είχε κλείσει ένα πεντάστερο ξενοδοχείο με όλα τα κομφόρ. Μάλιστα, για να εξασφαλίσει στους ανήλικους συνοδούς του όλες τις απαραίτητες ανέσεις για μια υπέροχη διαμονή, είχε φροντίσει να κλείσει και ένα… πακέτο με υψηλού επιπέδου υπηρεσίες που υπόσχονται χαλάρωση, όπως σπα και μασάζ! Και αυτό για να τους δείξει ότι όσοι είναι κοντά του ζουν σαν βασιλιάδες και όχι σαν είλωτες, όπως τα υπόλοιπα παιδιά που δεν ήταν «εκλεκτά» και δούλευαν σαν σκλάβοι στα χωράφια και στα νταμάρια…

Στη συγκλονιστική κατάθεσή του, που στενεύει ασφυκτικά τον κλοιό γύρω από τον «El Capitano» της «Κιβωτού», ο 15χρονος αναφέρθηκε με λεπτομέρειες και σε μία άλλη φορά που είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά από τον ρασοφόρο (σ.σ.: φέρεται ότι έχει περιγράψει ακόμη πιο σκληρές πράξεις από αυτές που είχε αναφέρει στη δική του περίπτωση ο 19χρονος). Οπως είπε, τότε οι ασελγείς πράξεις είχαν λάβει χώρα στη δομή της οργάνωσης στη Χίο, όπου πάλι είχε κληθεί να ακολουθήσει τον πατέρα Αντώνιο.

«Kλειδωμένος»

Η πρώτη κατάθεση του νεαρού αγοριού είχε ληφθεί στα τέλη του περασμένου μήνα, στον Βόλο. Τότε, ο 15χρονος έδειχνε ιδιαίτερα φοβισμένος και είχε αποφύγει να εξηγήσει ποια ακριβώς ήταν η σχέση του με τον πατέρα Αντώνιο και να περιγράψει ασελγείς πράξεις. Ετσι, οι εισαγγελείς Ανηλίκων, βλέποντας πόσο «κλειδωμένος» ήταν ο ανήλικος, αποφάσισαν να αφήσουν να περάσουν λίγες ημέρες και τελικά τον έπεισαν να δώσει προχθές συμπληρωματική κατάθεση, παρουσία παιδοψυχολόγου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ