Αμφισβητεί τους ευρωπαίους εισαγγελείς ο Μητσοτακης και βάζει πλάτη στην Μαρια Σπυράκη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όπως έγινε γνωστό, η ευρωβουλευτής και «εκλεκτή» του Κυριάκου Μητσοτάκη ελέγχεται για απάτη σε βάρος του ευρωπαϊκού προϋπολογισμού, σχετικά με τις αμοιβές των βοηθών της στην Ευρωβουλή. Για τον ίδιο λόγο κατηγορείται και η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή, με την Ευρωπαία Εισαγγελέα να αιτείται και άρση ασυλίας και για την ίδια. Οι δυο τους κατηγορούνται πως δεν απέδιδαν την προβλεπόμενη αμοιβή στους κοινοβουλευτικούς βοηθούς έτσι ώστε να κρατούν περισσότερα χρήματα.

Η ΝΔ σε ανακοίνωσή της επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας ότι «επιχειρεί να εμπλέξει ανόμοια πράγματα για να δημιουργήσει εντυπώσεις. Η υπόθεση της κυρίας Σπυράκη δεν έχει καμία σχέση με το Qatargate. Η ίδια η κυρία Σπυράκη έχει δηλώσει ότι αποδέχεται το αίτημα άρσης της ασυλίας της, προκειμένου να διαφανεί ότι πρόκειται για διοικητική διαφορά σχετικά με επίδομα πρώην συνεργάτη της και ότι η ίδια δεν έχει οικονομική διαφορά με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Καταλαβαίνουμε την αντιπολιτευτική απελπισία του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ας περιμένουμε τον έλεγχο των αρμόδιων αρχών».

ΣΥΡΙΖΑ: «Θα την αποπέμψει ο Μητσοτάκης ή θα κάνει πώς δεν την γνωρίζει;»

Νωρίτερα με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αποπέμψει την Μαρία Σπυράκη σχολιάζοντας ότι «οι βελγικές αρχές δείχνουν τι σημαίνει διερεύνηση υποθέσεων διαφθοράς και απάτης, σε αντίθεση με το αίσθημα αδικίας και τη διαρκή συγκάλυψη στην Ελλάδα του κ. Μητσοτάκη».

Υπενθυμίζεται ότι η Ευρωπαία Γενική Εισαγγελέας, Λόρα Κόβεσι, μετά από έρευνα της OLAF, η οποία κάνει λόγο για υποψία απάτης σε βάρος του προϋπολογισμού της Ε.Ε., σχετικά με την διαχείριση της κοινοβουλευτικής της αποζημίωσης και συγκεκριμένα για τις αμοιβές των βοηθών τους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ζήτησε σήμερα την άρση της ασυλίας της Μαρίας Σπυράκη αλλά και της Εύας Καϊλή.

Η ανακοίνωση του Γενικού Εισαγγελέα, αναφέρει:

«Σήμερα, σύμφωνα με τις διαδικασίες που προβλέπονται από το δίκαιο της Ένωσης, ο Ευρωπαίος Γενικός Εισαγγελέας ζήτησε την άρση της ασυλίας της κας Εύας Καϊλή, μέλους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αλλά και της κυρίας Μαρίας Σπυράκη, μέλους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εκλεγμένη με τη Νέα Δημοκρατία.

Βάσει ερευνητικής έκθεσης που ελήφθη από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF), υπάρχουν υποψίες για απάτη εις βάρος του προϋπολογισμού της ΕΕ, σε σχέση με τη διαχείριση της κοινοβουλευτικής αποζημίωσης, και ιδίως όσον αφορά την αμοιβή των διαπιστευμένων κοινοβουλευτικών βοηθών.

Σύμφωνα με το εφαρμοστέο εθνικό δίκαιο, η κ. Καϊλή και η κ. Σπυράκη δικαιούνται το τεκμήριο της αθωότητας».

Η ευρωβουλευτής της ΝΔ Μαρία Σπυράκη δήλωσε στο ΑΠΕ για το αίτημα του Ευρωπαίου Γενικού Εισαγγελέα για άρση της ασυλίας της: «Ευχαρίστως αποδέχομαι το αίτημα άρσης της ασυλίας μου προκειμένου να διαφανεί ότι δεν έχω ούτε ένα ευρώ οικονομική διαφορά με το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο. Το θέμα αφορά το επίδομα αλλοδαπής πρώην συνεργάτη μου ο οποίος αντιμετώπισε σοβαρό προσωπικό πρόβλημα και είχε ορισμένες απουσίες από το χώρο συνεδριάσεων του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου. Δεν έχω καμία σχέση με το qatagate, δεν έχω καμία σχέση με οποιαδήποτε άλλη υπόθεση».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ