Νύχτα τρόμου στο Μαξίμου: Έπεσε προταση για εκλογες τον Ιανουάριο – Συνεχής Ενημέρωση

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ολονύκτιο θρίλερ διεξάγεται στο Μέγαρο Μαξίμου με τις φωνές που πιέζουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη να προκηρύξει άμεσα εκλογές για τον Ιανουάριο, να είναι πλέον η απόλυτη πλειοψηφία.

Ο πρωθυπουργός έχει ήδη στα χέρια του τον προτεινόμενο οδικό χάρτη και απομένει η έγκριση του για να δρομολογηθούν οι εξελίξεις. Σύμφωνα με το σχέδιο, μετά την συζήτηση του προϋπολογισμού, η Βουλή θα μείνει ανοιχτή μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου όπου εκεί με το νομοσχέδιο για την υγεία θα πέσουν κατά ριπάς τροπολογίες, όπως αυτή για την ψήφο των αποδήμων και έπειτα ο πρωθυπουργός – εάν εντέλει συμφωνήσει – θα επισκεφτεί την πρόεδρο της Δημοκρατίας για να της ανακοινώσει την απόφαση του.

Φυσικά, δεν πρόκειται να επικαλεστεί κάποια δημοσκοπικά ευρήματα. Αντίθετα, θα προτάξει το θέμα της οικονομίας, λέγοντας ότι πρέπει να γίνουν εκλογές άμεσα για να καθησυχαστούν οι αγορές και η χώρα να πάρει την πολυπόθητη επενδυτική βαθμίδα. Δεύτερη αφορμή που θα επικαλεστεί, θα είναι τα εθνικά θέματα, λέγοντας ότι θα πρέπει η Ελλάδα να έχει σταθερή κυβέρνηση την ώρα που θα διεξάγονται οι τουρκικές εκλογές.

Υπάρχει όμως άλλο ένα σημαντικό στοιχείο, το οποίο φυσικά προκαλεί τρόμο στο Μαξίμου. Το ενδεχόμενο οι αποκαλύψεις από την έρευνα των βελγικών αρχών για το σκάνδαλο Κατάρ, να εμπλέξουν κορυφαία και εξαιρετικά προβεβλημένα στελέχη της Ν.Δ.

Ήδη η υπόθεση της Μαρίας Σπυράκη έχει προκαλέσει αναταράξεις. Σε περίπτωση όμως που προκύψει εμπλοκή αυτών των δύο κορυφαίων στελεχών όπως φημολογείται, τότε οι συνέπειες για το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως εκλογικά ολέθριες.

Η τελική απόφαση φυσικά είναι του πρωθυπουργού, ο οποίος ακούει πλέον με απορία όλους αυτούς που τον διαβεβαίωναν πως είναι «λαοπρόβλητος και αδιαφιλονίκητος», να τον πιέζουν να προσφύγει άμεσα σε εκλογές για να διασωθεί προσωπικά…

Πηγη: Μαξιμος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ