Προφυλακίστηκαν δύο ανήλικοι μαθητές για απόπειρα βιασμού 14χρονης

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην φρικιαστική υπόθεση της απόπειρας ομαδικού βιασμού που βίωσε μια 14χρονη στο σχολείο που πηγαίνει στην Κόρινθο από πέντε μαθητές, η οποία ήρθε στο φως της δημοσιότητας χθες, «παγώνοντας» το πανελλήνιο.

Οι δύο από τους πέντε ανήλικους που συνελήφθησαν χθες, οι οποίοι έχουν συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας τους, προφυλακίστηκαν καθώς οδηγήθηκαν σε σε κέντρο κράτησης νέων. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα υπόλοιπα παιδιά έχουν αφεθεί ελεύθερα με περιοριστικούς όρους, οι οποίοι δεν έχουν ακόμα διευκρινισθεί.

Η απόφαση για την προφυλάκισή τους έρχεται με την σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, και αφού προηγήθηκε η μαραθώνια κατάθεση τους από τις 12 χθες το μεσημέρι μέχρι τη 1 σήμερα τα ξημερώματα. Η ανακριτική διαδικασία δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί.

Οι συλληφθέντες ήταν οι δύο 15χρονοι, ένας 16χρονος Ρομά, ένας 13χρονος και ένας 14χρονος Αλβανό. Μάλιστα, συνελήφθησαν και οι γονείς τους, οι οποίοι κατηγορούνται για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων.

Οι συνήγοροι των συλληφθέντων ανέφεραν πως τα παιδιά «δεν έχουν κάνει τίποτα, απλώς έπαιζαν με την 14χρονη».

Η 14χρονη χθες ήρθε στην Αθήνα όπου έδωσε την κατάθεσή της στην αστυνομία.

Στο μεταξύ, δηλώσεις έκανε και ο δικηγόρος της οικογένειας της 14χρονης, Ανδρέας Βαγγόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ANT1.

Ο ίδιος τόνισε ότι το περιστατικό συνέβη την ώρα του σχολείου και αυτό πρέπει να αποτελεί αντικείμενο προβληματισμού.

«Το ακόμη πιο θλιβερό είναι ότι συνέβη την ώρα του σχολείου.Οι γονείς στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο σε ασφαλές περιβάλλον και θέλουν να επιστρέψουν όπως έφυγαν.Πρέπει να αποτελεί αντικείμενο προβληματισμού ότι συνέβη μέσα στο σχολικό περιβάλλον», είπε.

Ο ίδιος δεν γνωρίζει τις αποφάσεις που θα λάβει το σχολείο. Όπως είπε το σχολείο έχει επικοινωνήσει μαζί του και ο ίδιος περιμένει περισσότερες ενέργειες.

Όσο για την εξέλιξη της υπόθεσης ανέφερε πως σήμερα θα λάβει την δικογραφία στα χέρια του και το μόνο που γνωρίζει είναι η καταγγελία της μητέρας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ