Η απάντηση του Ισίδωρου Ντογιάκου στο Euractiv

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επιβεβαίωσε ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος ότι δέχτηκε τηλεφωνική κλήση από τη νομική σύμβουλο του ΟΤΕ κ. Νικολαΐδου, η οποία τον ενημέρωσε ότι στην εταιρεία βρίσκεται κλιμάκιο της ΑΔΑΕ που πραγματοποιεί έρευνα για τις υποκλοπές και του ζήτησε να γνωμοδοτήσει για το εάν αυτό ήταν επιτρεπτό και νόμιμο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του documentonews.gr, το οποίο αναφέρει ότι επικοινώνησε με τον κ. Ντογιάκο, ο ίδιος στην επικοινωνία του με την κ. Νικολαΐδου εξέφρασε την γνώμη πως η έρευνα μπορούσε να γίνει, στη συνέχεια όμως και αφού διάβασε το νέο νόμο επικοινώνησε εκ νέου με την κ. Νικολαΐδου και απλώς της μετέφερε την άποψή του ότι η επικρατέστερη εκδοχή είναι ότι δε μπορεί να γίνει έρευνα, γιατί δεν είναι νόμιμη.

Μάλιστα, στο μεσοδιάστημα ο κ. Ντογιάκος μίλησε με τον κ. Ράμμο, πρόεδρο της ΑΔΑΕ που ήταν απολύτως κατηγορηματικός ότι η έρευνα ήταν νόμιμη, αλλά και με την ΕΥΠ πράγμα το οποίο δημιουργεί πολλά ερωτηματικά για την στάση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να ανταλλάσσει «νομικές απόψεις» με την ερευνώμενη ΕΥΠ.

Ο ίδιος ήταν κατηγορηματικός ότι η άποψη που εξέφρασε δεν ήταν δεσμευτική, δηλαδή ήταν απλώς μια άποψη που μετέφερε και όχι γνωμοδότηση, ενώ υποστήριξε ότι δεν ήταν αυτός που είπε στους υπευθύνους της Cosmote να σταματήσουν την έρευνα και να διώξουν τα κλιμάκια. Σήμερα μάλιστα έλαβε και επίσημα έγγραφο αίτημα από την Cosmote για να γνωμοδοτήσει σχετικά.

Επιπλέον αποκάλυψε στο documento.gr ότι διαπληκτίστηκε με την επικεφαλής του κλιμακίου της ΑΔΑΕ η οποία ζητούσε επιμόνως εγγράφως τη γνωμοδότησή του. Η τελευταία σύμφωνα με υπαλλήλους της Cosmote που ήταν παρόντες στην έρευνα, ζητούσε από τον Ι. Ντογιάκο να υπάρξει έγγραφη γνωμοδότηση.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, δημοσίευμα του Euractiv ανέφερε ότι η ΑΔΑΕ μετά από έλεγχο στην Cosmote, επιβεβαίωσε μετά από έλεγχο την παρακολούθηση του Γιώργου Κύρτσου και του Τάσου Τέλλογλου, ενώ παράλληλα τόνιζε ότι ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου «φέρεται να προσπάθησε να μπλοκάρει τον έλεγχο της ΑΔΑΕ στην Cosmote λέγοντας ότι ήταν παράνομος».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ