Πώς είναι δυνατόν η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου αντί να σπεύδει η ίδια για έρευνα, να την εμποδίζει;

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απαντήσεις από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά το ρεπορτάζ-«βόμβα» του Euractiv, σύμφωνα με το οποίο η ΑΔΑΕ επιβεβαίωσε μετά από έρευνα στην Cosmote τις παρακολουθήσεις των Κύρτσου–Τέλλογλου από την ΕΥΠ. Μάλιστα, στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται ότι ο κ. Ντογιάκος φέρεται να εμπόδισε την έρευνα της Ανεξάρτητης Αρχής.

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει: «η δημοκρατική εκτροπή που επιχειρεί ο κος Μητσοτάκης δεν έχει τέλος. Σύμφωνα με την αποκάλυψη του ευρωπαϊκού ιστοτόπου Euractiv, κλιμάκιο της ΑΔΑΕ σε έρευνά του στην Cosmote διαπίστωσε χθες ότι έχουν τεθεί σε παρακολούθηση από την ΕΥΠ τα κινητά τηλέφωνα του κου Κύρτσου και του κου Τέλλογλου.

Μετά την επιβεβαιωμένη παρακολούθηση Χατζηδάκη, πρόκειται για ένα ακόμη επεισόδιο στο σίριαλ της εκτροπής Μητσοτάκη, που οφείλει επιτέλους να απαντήσει στον ελληνικό λαό, χωρίς να το βάζει στα πόδια όπως τη περασμένη εβδομάδα στη Βουλή:

Ποιος ο λόγος εθνικής ασφάλειας για τον οποίο, διαπιστωμένα πλέον, παρακολουθούσε έναν ακόμη ευρωβουλευτή και έναν ακόμη δημοσιογράφο;».

Μάλιστα, ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι «απαντήσεις ωστόσο οφείλουν και οι ταγοί της Δικαιοσύνης.

Γιατί και πόσες φορές η Εισαγγελέας της ΕΥΠ, κα Βλάχου υπέγραψε τις διατάξεις παρακολούθησης;

Πώς είναι δυνατόν η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου αντί να σπεύδει η ίδια για έρευνα στους παρόχους, να φέρεται να εμποδίζει την έρευνα από την συνταγματικά αρμόδια Ανεξάρτητη Αρχή; Αναμένουμε απαντήσεις» καταλήγει στην ανακοίνωσή της η αξιωματική αντιπολίτευση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ