Εξαφανίστηκε αγαπημένη τραγουδίστρια απο το γηροκομείο Αθηνών – Δεν έκλεισε ούτε μήνα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εξαφάνιση «θρίλερ» για τη σπουδαία ερμηνεύτρια του Νέου Κύματος Ρένα Κουμιώτη από το Γηροκομείο Αθηνών. Η τραγουδίστρια, η οποία έχει συνδέσει απόλυτα το όνομά της με την εποχή των μεγάλων τραγουδιών της δεκαετίας του ’70, δεν πρόλαβε να συμπληρώσει έναν μήνα φιλοξενίας στο ίδρυμα, όπως είχε αποκαλύψει η «Espresso» με εκτενές ρεπορτάζ, και ξάφνου εν μια νυκτί αποφάσισε να το εγκαταλείψει.

Από τον Νίκο Νικόλιζα

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Espresso», η Ρένα Κουμιώτη ύστερα από δική της απόφαση αλλά και φιλικού της προσώπου έφυγε από το ίδρυμα προς άγνωστη για όλους κατεύθυνση.

Και μπορεί η ίδια να έδειχνε απόλυτα ικανοποιημένη από τους ανθρώπους του ιδρύματος, από την άψογη συμπεριφορά όλων καθώς και από την αγαπημένη της φίλη Μαίρη Λίντα, η οποία φιλοξενούνταν σε διπλανό δωμάτιο, ωστόσο φαίνεται πως δεν μπόρεσε ποτέ να ξεπεράσει τη θαλπωρή του δικού της οικείου περιβάλλοντος.

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή για την περιπέτεια ζωής για τη σπουδαία ερμηνεύτρια που δεν έχει τέλος. Ο ξαφνικός θάνατος του γιου της Γιάννη Σαββίδη από ανακοπή καρδιάς τον περασμένο Ιούλιο ήταν η αρχή για μια διαρκή αγωνιώδη προσπάθεια της ίδιας να σταθεί στα πόδια της. Αλλωστε, ο πρωτότοκος γιος της ήταν και εκείνος που βρισκόταν συνεχώς δίπλα της. Με τον θάνατό του ουσιαστικά έχασε και το στήριγμά της. Η Ρένα Κουμιώτη σπάνια έδινε συνεντεύξεις και σε μία μόνο μίλησε για τη ζωή της, τα παιδιά της και τα εγγόνια της αλλά και για αυτά που σκεφτόταν για το μέλλον όλης της οικογένειας.

Προβλήματα υγείας

Ολο αυτό το διάστημα η ίδια δεν έμαθε ποτέ για το τραγικό τέλος του πολυαγαπημένου της γιου. Τα σοβαρά προβλήματα υγείας δεν επέτρεπαν στα αγαπημένα της πρόσωπα να της μεταφέρουν τη δυσάρεστη είδηση θανάτου του πολυαγαπημένου της γιου, του στυλοβάτη της. Ο 61χρονος Γιάννης Σαββίδης ήταν ο πρωτότοκος γιος της Ρένας Κουμιώτη και καρπός του έρωτά της με τον Σταύρο Σαββίδη, έναν από τους πρώτους Ποντίους που εγκαταστάθηκαν στην περιοχή του Ελληνικού. Ο έρωτάς τους, μεγάλος εκείνη την εποχή. Το ζευγάρι τότε σε μικρή ηλικία παντρεύτηκε και απέκτησε έναν γιο. Μάλιστα, τα πρώτα χρόνια το ζευγάρι τα πέρασε στην περιοχή του Ελληνικού, όπου είχαν αποκτήσει το πρώτο τους σπίτι. Ωστόσο, ύστερα από δύο χρόνια χώρισαν.

«Ο γάμος ήρθε πολύ νωρίς, το 1960, εννοείται, προτού μπλεχτώ με το τραγούδι. Με τον άντρα μου δουλεύαμε μαζί στον Παπαστράτο και το βράδυ πήγαινε νυχτερινό γυμνάσιο. Εμεινα έγκυος και παντρευτήκαμε. Γέννησα τον πρώτο μου γιο, που τον πρόλαβε η γιαγιά μου και μου τον μεγάλωσε. Ο γάμος αυτός κράτησε δύο χρόνια – να ξέρετε ότι εγώ πάνω στο “δύο” τις χάλαγα τις σχέσεις μου. Μόνο ο δεύτερος γάμος μου στην Αμερική, όπου πήγα το ’74 ως τραγουδίστρια πια, διήρκεσε πολύ παραπάνω. Χώρισα, λοιπόν, αφού ένιωσα ότι δεν μου πήγαινε αυτός ο άνθρωπος. Κατάλαβα ότι δεν ήταν ούτε έρωτας ούτε αυτές οι βλακείες. Δεν κρατήσαμε καμιά επαφή. Σήμερα, και να τον δω στον δρόμο, δεν θα τον γνωρίσω. Εμένα με ενδιαφέρουν τα παιδιά μου και τα δύο εγγόνια μου» είχε δηλώσει σε παλιότερη συνέντευξή της στη «Lifo» η Ρένα Κουμιώτη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ