Σταϊκούρας και Τσακαλώτος, μέτρησαν τις αποδόσεις τους στην οικονομία με καυγά και φωνές

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βαρύτατους χαρακτηρισμούς αντάλλαξαν Σταϊκούρας και Τσακαλώτος στην ολομέλεια της Βουλής για την οικονομία και την ανάπτυξη στη χώρα.

Όλα άρχισαν όταν ο υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε στα πεπραγμένα του ΣΥΡΙΖΑ και χαρακτήρισε την οικονομική πολιτική της τετραετίας 2015-19 «αλαζονική» και «τυχοδιωκτική», που όπως είπε είχε ως αποτέλεσμα να θέσει την Ελλάδα σε ειδικό καθεστώς της ενισχυμένης εποπτείας από τους θεσμούς.

Αμέσως πήρε τον λόγο ο Ευκλείδης Τσακαλώτος λέγοντας: «Ναι, ήμασταν η μόνη χώρα με ενισχυμένη εποπτεία. Ποια όμως ήταν η διαφορά σε σχέση με τις άλλες χώρες που πέρασαν από μνημόνια; Εμείς είχαμε τέσσερις συναντήσεις με τους Θεσμούς ενώ οι άλλοι που βρίσκονταν σε καθεστώς μεταπνημονιακής παρακολούθησης είχαν 2. Και μπήκαμε σε ενισχυμένη εποπτεία γιατί εσείς χρεοκοπήσατε τη χώρα. Ντροπή σας. Έχω συμμετάσχει σε 11 συζητήσεις προϋπολογισμών και δεν έχω αποκαλέσει κανέναν ψεύτη, τυχοδιώκτη και αλαζόνα όπως εσείς. Σας επιστρέφω τους χαρακτηρισμούς: είστε και ψεύτης και αλαζόνας και τυχοδιώκτης».

Ο Χρήστος Σταϊκούρας επανήλθε για να απαντήσει ότι «στα 11 χρόνια κ. Τσακαλώτε που βρίσκεστε εδώ δεν είναι η πρώτη φορά που εκνευρίζεστε. Οσο γίνονται καλύτερα τα οικονομικά αποτελέσματα της χώρας τόσο αυξάνει ο εκνευρισμός σας. Εγώ στα 16 χρόνια που βρίσκομαι εδώ έχω να σας επισημάνω ότι ο καλύτερος σύμβουλος, ιδίως στο Υπουργείο Οικονομικών, είναι η ψυχραιμία».

Μάλιστα αποδέχθηκε την πρόκληση Τσακαλώτου να συγκρίνουν τα οικονομικά αποτελέσματα των τελευταίων 8 ετών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ