Επίδομα σούπερ μάρκετ μοίρασε ο Μητσοτάκης! Δάκρυσε ακόμα και ο Κιμ Γιονγκ Ουν!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το 85% των Ελλήνων θα δικαιούνται το συγκεκριμένο κουπόνι, γεγονός που παραπέμπει στην πρώην Σοβιετική Ένωση.

Πήγαινε αναφέρθηκε στο θέμα των παρακολουθήσεων – ξαναζεσταμένο φαγητό – που δημοσιεύεται αύριο πρωτοσέλιδο σε εφημερίδα, αλλά τον είχε προλάβει ο Πάνος Καμμένος ο οποίος ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος είχε ζητήσει την άρση του απορρήτου του από την εθνική υπηρεσία πληροφοριών!

Η επιδότηση των αγορών στα σούπερ μάρκετ είναι το κρυφό χαρτί που τράβηξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης δίνοντας τον χριστουγεννιάτικο μποναμά. Ο Κ. Μητσοτάκης δεν απάντησε σε κανένα ερώτημα σχετικά με τις υποκλοπές και την παρακολούθηση πολιτικών και δημοσιογράφων, αλλά ούτε και για την παρέμβαση Ντογιάκου να μην επιτρέπει στην ΑΔΑΕ να κάνει ελέγχους στους παρόχους για τυχόν παρακολουθήσεις, Αυτό πάντως που επέλεξε να κάνει πολιτικά ο πρωθυπουργός είναι να επιτεθεί στον Νίκο Ανδρουλάκη και το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ στο οποίο έδωσε το ρόλο ενός… «σοσιαλΚαμμένου»!

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε κατά την συζήτηση του προϋπολογισμού ότι «από τον Φεβρουάριο η πολιτεία θα καλύπτει το 10% των αγορών κάθε νοικοκυριού στα σούπερ μάρκετ και τις επιχειρήσεις τροφίμων. 10% ο πληθωρισμός, 10% καλύπτει το κράτος». Το μηνιαίο όριο αγορών για 1 άτομο είναι 220 ευρώ, αυξανόμενο κατά 100 για κάθε άτομο και με όριο τα 1.000 ευρώ. Η περίμετρος του μέτρου είναι τα εισοδήματα έως και 24.000 ευρώ για ένα ζευγάρι, με προσαύξηση 5.000 για κάθε παιδί. «Καλύπτουμε μέχρι και το 85% των ελληνικών νοικοκυριών», είπε ο Κ. Μητσοτάκης.

Το δημοσιονομικό κόστος είναι 670 εκατ., είναι το σύνολο του ποσού που θα εισπράξουμε από τα 2 διυλιστήρια, είπε ο Κ. Μητσοτάκης και έκανε λόγο για «μία νέα πρωτοβουλία. Μη διαπραγματεύσιμη η κοινωνική δικαιοσύνη. Απαντά πρώτα και πάνω από όλα στη συγκυρία. Θωρακίζει το σημείο που χτυπά η ακρίβεια. Δηλώνει την πρόθεση της κυβέρνησης να ενισχύσει τον πολίτη. Το πρόγραμμα θα χρηματοδοτηθεί από την φορολόγηση των υπερκερδών των διυλιστηρίων».

«Την ώρα που ο Τσίπρας αποδεικνύεται υποκριτής και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ο Ανδρουλάκης επέλεξε να τον ακολουθήσει με τα ίδια μηδενιστικά επιχειρήματα», ανέφερε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε για την θέση του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ ότι θέλει την ΝΔ στην αντιπολίτευση και τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση. «Εκτός αν φαντάζεστε ότι θα πάρετε 40%. Εντάξει και γω θέλω να κάνω φόλοου σαν τον Αντετοκούμπο, αλλά δεν μπορώ, τι να κάνω;», είπε και πρόσθεσε: «ομολογείτε το ρόλο σας. Η ΝΔ στην αντιπολίτευση και σεις σε ένα νέο ρόλο, τύπου σοσιαλΚαμμένου». Λίγη ώρα αργότερα ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ Χάρης Καστανίδης διέκοψε τον πρωθυπουργό διαμαρτυρόμενος για την σχετική αναφορά του.

Όσον αφορά το σκάνδαλο των υποκλοπών ο Κ. Μητσοτάκης είπε ότι «μία υπόθεση που ερευνά η δικαιοσύνη δεν θα την αφήσω να εξελιχθεί σε κατασκοπευτικό σήριαλ σε εβδομαδιαίες συνέχειες» και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «διαμορφώνει ένα κλίμα σύγχυσης στο οποίο τώρα δυστυχώς ο Τσίπρας βρήκε ένα καινούργιο εταίρο. Ο Τσίπρας είναι έτοιμος για όλα. Δηλώνετε θαυμαστής του βελγικού μοντέλου. Αλλά εκεί έγιναν παρακολουθήσεις πολιτικών προσώπων».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ