Ο Γιώργος Σαχίνης βάζει τα πράγματα στη θέση τους αναφορικά με την ΑΟΖ Αιγύπτου – Λιβύης

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DECLARATION VS DELIMITATION

Συνεχίζουμε να μπερδεύουμε την ανακήρυξη και οριοθέτηση ΑΟΖ.Η μονομερής οριοθέτηση της Αιγύπτου με την Λιβύη δεν θίγει τα συμφέροντα της Τουρκίας με το παράνομοΤουρκολυβικό Μνημόνιο.Η οριοθέτηση της Αιγύπτου αφορά μόνο την Λιβύη και όχι την Τουρκία.

Επιπλέον, προσώρας,  δεν οριοθετεί με την Ελλάδα βόρεια αυτής της οριοθέτησης αγνοώντας την παρουσία -επήρεια  της Κρήτης.   Κανείς δεν προσέχει τις λεπτομέρειες.

Η μονομερής οριοθέτηση ΑΟΖ της Αιγύπτου δεν επηρεάζει την  τουρκική πλευρά του τουρκολιβυκού μνημονίου, δηλαδή δεν αφορά διεκδικούμενη από την Τουρκία ΑΟΖ!

Αρχίσαμε να έχουμε αυταπάτες ότι το Κάιρο, μετά την μονομερή οριοθέτηση ΑΟΖ με την Λιβύη, θα προσεγγίσει την Αθήνα για να ολοκληρώσουν την τμηματική οριοθέτηση ΑΟΖ που υπέγραψαν στις 6 Αυγούστου 2020.

Εάν προσέξατε στην πρόσφατη μομερής  οριοθέτηση ΑΟΖ με την Λιβύη, η Αίγυπτος δεν πείραξε την τουρκική πλευρά του τουρκολιβυκού μνημονίου.

Η Αίγυπτος, για δικούς της λόγους, δεν θέλει να δείχνει ότι δεν έχει θαλάσσια σύνορα με την Τουρκία. Εάν αποφασίσει να ολοκληρώσει την οριοθέτηση ΑΟΖ με την Ελλάδα θα φαίνεται ξεκάθαρα ότι δεν έχει θαλάσσια σύνορα με την Τουρκία.

Αυτό θα είναι ένα τεράστιο πλήγμα για την Τουρκία, διότι της κλείνει τον δρόμο για τους υδρογονάνθρακες της Ανατολικής Μεσογείου όπως φαίνεται από τον επόμενο χάρτη.

04300998 1310 4276 A745 E3123C20B147

ΔΗΜΟΦΙΛΗ