Νικήτρια του Μουντιάλ η Αργεντινή – Κέρδισε τη Γαλλία με 4-2 στα πέναλτι

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Μέσι, επιτέλους, κλείνει την καριέρα του, τουλάχιστον στην εθνική Αργεντινής με έναν παγκόσμιο τίτλο. Κια αυτή τη στιγμή δεν πρόικειται να την ξεχάσει κανείς. Κι οι μεταγενέστεροι θα βλέπουν και θα ξαναβλέπουν στο youtube τον αγώνα για να διαπιστώσουν τι μπορεί να προσφέρει το ποδόσφαιρο!

Η Αργεντινή επικράτησε στα πέναλτι 4-2 της Γαλλίας σε ένα ματς που προσέφερε σε υπερθετικό βαθμό φάσεις, γκολ, αγωνία τόσο στα 90′ (2-2), όσο και στην παράταση (1-1).

Το «αντίο» του αρχηγού της Αργεντινής ήταν ματσάρα. Αγώνας που ήδη πέρασε στην ιστορία των τελικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Αντάξιο αντίο και «καλώς όρισες» στην «παρέα» των ποδοσφαιριστών που έχουν τόν τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή.

Είχε τα πάντα, λοιπόν ο τελικός του Μουντιάλ. Ακόμα και τον διάδοχο του Μέσι, τον Εμπεπέ. Αυτός τουλάχιστον δεν χρειάζεται να περιμένει για να πάρει την κούπα. Το έχει κάνει ήδη στα 19 του χρόνια στη Ρωσία. Το ερώτημα είναι… πόσες θα πάρει. Ο αγώνας με την Αργεντινή μπορεί για τους Γάλλος να μην είχε ευτυχή κατάληξη, αλλά μπορείς να το πεις και… τρέιλερ για αυτά που έρχονται!

Η «αρρώστια» των 36 χρόνων χωρίς παγκόσμιο τίτλων ήταν φανερή στο ξεκίνημα του ματς με τους «μουτσάτσος» να τα δίνουν όλα. Η φρεσκάδα τοιυ Μέσι, τα απίστευτα πράγματα που έκανε ο Ντι Μαρία (κέρδισε το αυστηρό πέναλτι από το οποίο προήλθε το πρώτο γκολ και σημείωσε το δεύτερο!) έδειξαν ότι το ματς θα ήταν… περίπατος. Στο 36′ είχαν ήδη σημειώσει δύο γκολ χωρίς όχι μόνο να μην έχουν δεχτεί γκολ αλλά το αντίθετο να μην έχουν κάνει σουτ. Όχι τελική, αλλά απλό σουτ!

Οι «μπλε»… ξέβαψαν σε αυτό το διάστημα του τελικού. Ίσως να τους επηρέασε η ίωση που χτύπησε την ομάδα τις τελευταίες μέρες, ίσως να έλειπε η απαραίτητη συγκέντρωση, το γεγονός είναι ότι δεν άρχισε μόνο νωθρά τον τελικό, ίσως για να δώσει χώρο στον αντίπαλο, αλλά συνέχισε χωρίς να μπορεί να διασπάσει την άμυνα της Αργεντινής.

Ο Ντεσάμπ προσπάθησε να αλλάξει τη μοίρα της Γαλλίας. Και τα κατάφερε! Κατάφερε να μετατρέψει μια φοβισμένη ομάδα σε διεκδικητή του τίτλου:

*Στο 41′ έκανε το πρώτο «σετ» αλλαγών αποσύροντας τους Ζιρού και Ντεμπελέ και ρίχνοντας τους Μουανί και Τουράμ

*Στο 71′ το δεύτερο με τους Καμαβινγκά και Γκριεζμάν στη θέση των Ερναντέζ και Γκριεζμάν επιλέγοντας το 4-2-4.

Η Γαλλία άρχιζε να κερδίζει μέτρα μέσα στο γήπεδο. Οι «μπλε» βρήκαν το… χρώμα τους με το πέναλτι που κέρδισε στο 75′ ο Μουανί από τον Οταμέντι (ευστόχισε ο Εμπαπέ) και για να μη μείνει αμφιβολία για το ποιός είναι το βαρύ χαρτί το «παιδί – θαύμα», το «δέκα το καλό» της Γαλλίας βρήκε δόχτυα 120 δευτερόλεπτα μετά ισοφαρίζοντας σε 2-2!

Η παράταση ήταν μια… μικρογραφία του 90λεπτου. Η Αργεντινή προηγήθηκε, αλλά οι Εμπαμπέ ήταν και πάλι εκεί για να κάνει το 3-3 και να στείλει το ματς στην παράταση. Πρι συμβεί αυτό όμως χάθηκαν μοναδικές ευκαιρίες κι από τις δύο ομάδας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ