Άκης Τσελέντης: Σαν σημερα ο χορός του Ζαλογγου αλλα δεν το είδα πουθενα, τα έσβησαν όλα Μέσι και Εμπαπε

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΣΑΣ
«Σαν σήμερα έγινε ο χορός του Ζαλόγκου-δεν είδα να αναφέρεται πουθενά αυτή η κορυφαία στιγμή του Ελληνικού Έθνους. Τα έσβησαν όλα οι Μέσι και Εμπαπέ»
219 χρόνια μετά…ένα ελάχιστο μνημόσυνο δόξας και τιμής στις ηρωικές Σουλιώτισσες, που προτίμησαν τον ένδοξο θάνατο από την σκλαβιά και την ατίμωση.

Στις 18 Δεκεμβρίου του 1803 στη κορυφή του όρους Ζάλογγο έλαβε χώρα μια πράξη μέγιστης αυτοθυσίας και γενναιότητας οταν
Σουλιώτισσες με τα παιδιά τους περικυκλωμένες από στίφη Τουρκαλβανών αποφάσισαν να πεθάνουν ελεύθερες παρά να πέσουν στα χέρια και να ατιμαστούν από τον προαιώνιο εχθρό του γένους.
Η περίπτωση του Ζαλόγγου γρήγορα έγινε γνωστή όχι μόνο στον τουρκοκρατούμενο ελληνικό χώρο αλλά και στην Ευρώπη, προκαλώντας ιδιαίτερη συγκίνηση και θαυμασμό.
Ήταν μια από τις εκατοντάδες περιπτώσεις ηρωικών πράξεων και αυτοθυσίας κατά τα πρώιμα στάδια αλλά και κατά την διάρκεια του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα του γένους.
Ερχόμαστε τώρα στο 2022 όπου η Τουρκία έχει το υπέρτατο θράσος στα πλαίσια της προπαγάνδας να λέει ότι θα προσφύγει στο διεθνές δικαστήριο της Χάγης για την σφαγή της Τριπολιτσάς κατά την επανάσταση του 1821 που όπως λέει αποτελεί έγκλημα κατά της ανθρωπότητας.
Μπορεί σε ολους να μοιάζει οξύμωρο και να είναι σαν να μας παραδίδει ο Νέρωνας μαθήματα πυρασφάλειας αλλά επειδή οι Ευρωπαίοι δεν γνωρίζουν επαρκώς την αλήθεια ούτε τα ειδεχθή εγκλήματα που έχει κάνει στο πέρασμα των αιώνων το τουρκικό έθνος, η επονομαζόμενη μάστιγα της Ασίας, καλό είναι να είμαστε έτοιμοι να αποκρούσουμε την προπαγάνδα τους η οποία δεν έχει στόχο να πείσει εμάς αλλά να μας δυσφημίσει με ψευδή σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο.
Δυστυχώς όμως μας δυσφήμησε η «κ.» Καϊλή όχι με ψεύδη αλλά με αληθινές ατιμωτικές συμπεριφορές. Φυσικά για αυτήν ο χορός του Ζαλόγκου είναι κάτι το άγνωστο αφού στα σαλόνια των δεξιώσεων του Ευρωκοινοβουλίου, αντί για τις μπαρουτοκαπνισμένες Εθνικές ενδυμασίες των Σουλιωτών κυκλοφορούσε με Gucci και Armani αρωματισμένα με ακριβά Γαλλικά αρώματα όλα αγορασμένα με το «μεροκάματο» της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ