Αδικαιολόγητο ατόπημα της Καθημερινής για το Διδυμοτειχο και την ιστορία του

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΟΙΟ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ; ΛΑΘΗ ΠΟΥ… ΒΓΑΖΟΥΝ ΜΑΤΙ!!!

Στη σημερινή «Καθημερινή» (18/12/2022) δημοσιεύεται ένα ενδιαφέρον κείμενο για τη ζωή και το έργο του μεγάλου επιχειρηματία και εθνικού ευεργέτη Ευγένιου Ευγενίδη. Όλοι γνωρίζουμε το Ευγενίδειο Πλανητάριο και την προσφορά του στην τεχνική εκπαίδευση της χώρας μας.

Το κείμενο γραμμένο από υπεύθυνο στέλεχος του Ιδρύματος Ευγενίδη μας πληροφορεί, ότι ο Ευγένιος Ευγενίδης γεννήθηκε το 1882 στο Διδυμότειχο… της Ανατολικής Θράκης!!! Έλεος!!! Το Διδυμότειχο, που κείται εντεύθεν του Έβρου, αποδεδειγμένα στην ίδια θέση από τους προϊστορικούς, τους κλασσικούς, τους ρωμαϊκούς (Πλωτινούπολη) τους Βυζαντινούς και τους κατοπινούς χρόνους, ποτέ δεν ήταν εκείθεν του Έβρου, δηλαδή στην Ανατολική Θράκης. Παλαιότερα το λάθος αυτό το είχα διαβάσει και κάπου αλλού. Φαίνεται πως τα ανεξέλεγκτα μαζώματα πληροφοριών από το διαδίκτυο, συνεχίζουν να αναπαράγουν τα ασυγχώρητα λάθη, ακόμα και υπεύθυνα στελέχη…

Ας φροντίσουν να έχουν σωστό βιογραφικό του αείμνηστου Ευγένιου Ευγενίδη τουλάχιστον στο Ευγενίδειο Ίδρυμα. Η Γεωγραφία το λέει σαφέστατα. Το Διδυμότειχο ανήκει στη Δυτική Θράκη.

F2231094 B127 4F61 9652 306174C6BF12

ΔΗΜΟΦΙΛΗ