«Σημαντική η διαμεσολάβηση της Βουλγαρίας στις συζητήσεις ΕΕ – Τουρκίας για μεταναστευτικό»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνομίλησε ο πρόεδρος της βουλγαρικής Εθνοσυνέλευσης Βεζντί Ρασίντοφ. 

Επίσημη επίσκεψη στην Τουρκία πραγματοποιεί βουλγαρική κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία, με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Βουλής.

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας συμφώνησε η Βουλγαρία να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στις συνομιλίες μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας για τα μεταναστευτικά ζητήματα, ανακοίνωσε μετά τη συνάντηση ο Πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης. 

Είναι σημαντικό η Βουλγαρία να είναι η κινητήρια δύναμη αυτής της διαδικασίας, η χώρα μας πρέπει να είναι ενεργή, τόνισε. 

Ο Βεζντί Ρασίντοφ σημείωσε ότι η Βουλγαρία έχει καλή θέση και άριστες σχέσεις και με τις δύο πλευρές και μπορεί να είναι μεσολαβητής στις συνομιλίες. Ο καθένας έχει τα δικά του προβλήματα και θα πρέπει να καθίσουμε μαζί για να τα λύσουμε, πρόσθεσε.

Στη συνάντηση συζητήθηκε επίσης τι έχουν κάνει η Βουλγαρία και η Τουρκία στον τομέα της προστασίας πολιτιστικών αγαθών, ενημέρωσε ο Βεζντί Ρασίντοφ. Συμφωνήθηκε γενικά ότι η κοινή συμφωνία για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς πρέπει να επικαιροποιηθεί, όπως είπε.

Αργότερα, ο Πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης Βεζντί Ρασίντοφ και η κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία υπό την ηγεσία του επισκέφθηκαν τη βουλγαρική εκκλησία «Άγιος Στέφανος» στην Κωνσταντινούπολη.

 Εκεί συνομίλησαν με μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ιδρύματος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Βουλγαρικής Εξαρχίας.

Bgnes

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό ΠερισκόπιοΓιῶργος  Ἐχέδωρος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ