Συρία: Σφυροκόπημα του στρατού κατά Τούρκων και ισλαμιστών τρομοκρατών

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σοβαρότατη κλιμάκωση στο μέτωπο της Συρίας παρατηρείται από τα ξημερώματα σήμερα. Τουλάχιστον σε τρία σημεία του μετώπου, στο Χαλέπι, την Ράκα και την Χασακά, καταγράφονται βολές πυροβολικού μεταξύ του συριακού στρατού και των τουρκικών δυνάμεων κατοχής.

Η κόλαση πλήρως ξεκίνησε από τον στρατό της Συρίας ο οποίος χτύπησε θέσεις των ισλαμιστών τρομοκρατών που συνεργάζονται με την Τουρκία, στην επαρχία του Χαλεπίου. Ο τουρκικός στρατός απάντησε για να καλύψει τους τρομοκράτες που εγκατέλειπαν τη θέση τους.

Προφανώς για αντιπερισπασμό, το τουρκικό πυροβολικό ξεκίνησε να χτυπά θέσεις του συριακού στρατού και στις άλλες δύο περιοχές, με τους Σύριους να απαντούν με σφοδρότητα, καθώς επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες ότι όλο το τελευταίο χρονικό διάστημα η Δαμασκός προωθούσε ενισχύσεις και βαρύ πυροβολικό στη γραμμή εμπλοκής με την Τουρκία.

Να σημειωθεί ότι τις τελευταίες εβδομάδες οι Ηνωμένες Πολιτείες παρείχαν επίσης πυροβόλα στους Κούρδους αγωνιστές οι οποίοι έχουν συμμαχήσει με τον στρατό της Συρίας. Αναμένεται να δούμε εάν οι σημερινές συγκρούσεις είναι προπομπός γενικευμένης σύρραξης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ