Ούτε τα παιδιά δεν λυπούνται! Παίδων Αγία Σοφία: Εκατοντάδες ανήλικα σε αναμονή 4 χρόνια για χειρουργείο λόγω έλλειψης ιατρών

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τεράστια είναι η λίστα αναμονής για μία χειρουργική επέμβαση στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», καθώς ο ρυθμός εξυπηρέτησης των προγραμματισμένων χειρουργείων είναι εξαιρετικά αργός λόγω των ελλείψεων σε προσωπικό.

ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ-ΘΑΝΟΣ ΠΛΕΥΡΗΣ
ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ-ΘΑΝΟΣ ΠΛΕΥΡΗΣ

Παρά την εκκαθάριση της λίστας αναμονής για χειρουργείο στα δύο νοσοκομεία Παίδων της Αθήνας και τις προσπάθειες του Υπουργείου Υγείας για επίλυση του προβλήματος – το οποίο γιγαντώθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας – ο ρυθμός διεξαγωγής των χειρουργικών επεμβάσεων σε παιδιά, είναι εξαιρετικά αργός. Το πρόβλημα είναι έντονο και στο νοσοκομείο «Αγία Σοφία».

Για την εξυπηρέτηση των τακτικών περιστατικών στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» είναι σε λειτουργία μόλις δύο χειρουργικές τράπεζες, ενώ απαιτείται τουλάχιστον διπλάσιος αριθμός στην πρωινή βάρδια, ώστε να διεξάγονται περισσότερες χειρουργικές επεμβάσεις.

Σύμφωνα με την Ηρώ Αποστολοπούλου, ειδικευόμενη παιδοχειρουργό και μέλος της 5μελούς της ΕΙΝΑΠ του Νοσοκομείου, λόγω των ελλείψεων γιατρών, αναισθησιολόγων και νοσηλευτών χειρουργείων, οι επεμβάσεις γίνονται με “το σταγονόμετρο”, ενώ η μείωση της λίστας αναμονής με τους ρυθμούς αυτούς δεν είναι εφικτή, καθώς τα παλαιά περιστατικά δεν μειώνονται και προστίθενται συνεχώς σε αυτήν και νέα, όπως λέει: Διαβάστε την συνέχεια

ΔΗΜΟΦΙΛΗ