Δεν μασάνε οι Βέλγοι: Όλη η σκληρή απόφαση για την προφυλάκιση της Ευας Καϊλή

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στη φυλακή θα παραμείνει η Εύα Καϊλή, σύμφωνα με την απόφαση των Βέλγων δικαστών.

Η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου θα παραμείνει στις φυλακές του Χάρεμ έως τις 22 Ιανουαρίου, έως ότου επαναξιολογηθεί η τύχη της από το δικαστικό συμβούλιο.

Στο σκεπτικό της απόφασης, αναφέρεται ότι Εύα Καϊλή, η οποία είναι αντιμέτωπη με βαρύτατες κατηγορίες, θεωρείται «ύποπτη να καταστρέψει στοιχεία της έρευνας» για το Qatargate.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης της Εύας Καϊλή υποστήριξαν ότι η εντολέας του είναι αθώα και ότι δεν έχει χρηματιστεί, ενώ είναι πρόθυμη να συνεργαστεί με τις Αρχές και έχει ήδη αρχίσει να «δίνει» ονόματα. Ωστόσο, οι δικαστές δεν πείστηκαν και αποφάσισαν να παραταθεί η προφυλάκισή της. 

Η απόφαση του δικαστηρίου

Στην ανακοίνωση της απόφασης αναφέρεται: «Στο πλαίσιο ευρείας κλίμακας έρευνας της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας και της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας σχετικά με εικαζόμενη εγκληματική οργάνωση, διαφθορά και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, ένα άτομο εμφανίστηκε σήμερατο απόγευμα ενώπιον των προδικαστικών τμημάτων του Πρωτοδικείου των Βρυξελλών.

Με την απόφασή του σήμερα το πρωί, το συμβούλιο παρέτεινε την προφυλάκιση της Ε.Κ. κατά ένα μήνα. Εάν ασκήσει έφεση κατά της απόφασης αυτής εντός 24 ωρών, θα εμφανιστεί ενώπιον του τμήματος κατηγορίας του Εφετείου των Βρυξελλών εντός 15 ημερών.

Προς το συμφέρον της έρευνας, δεν θα δοθούν περαιτέρω πληροφορίες προς το παρόν. Ο Τύπος θα ενημερώνεται για τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση αυτή μέσω δελτίων Τύπου.»

Press communication E K 22122022 1 1Press communication E K 22122022 1 2

Απαισιόδοξος εμφανίστηκε νωρίτερα ο Δημητρακόπουλος – Έκανε λόγο μέχρι και για απαγωγή από πράκτορες του Κατάρ

Όπως δήλωσε νωρίτερα ο Μ. Δημητρακόπουλος, το κλίμα ήταν ιδιαίτερα βαρύ για την πρώην αντιπρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου που συνελήφθη για το σκάνδαλο διαφθοράς. Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, o συνήγορός της που παρέστη σήμερα στην ακρόασή της από τους Βέλγους δικαστές, δήλωσε ότι δεν είναι αισιόδοξος.

Δημοφιλείς Ειδήσεις  «Απαγωγή της Εύας Καϊλή από πράκτορες του Κατάρ φοβάται ο Εισαγγελέας» λέει ο Δημητρακόπουλος

Όπως ανέφερε ο ίδιος, η υπεράσπισή της ζήτησε την αποφυλάκισή της με«βραχιολάκι» και πρότεινε να της επιτρέψουν να έχει ένα τηλέφωνο με το οποίο θα παρακολουθείται από τις Αρχές. Επιπλέον, ζήτησε να έχει επαφή μόνο με το παιδί της. Σύμφωνα με τον Δημητρακόπουλο, ο Εισαγγελέας ξεκαθάρισε ότι το γεγονός πώς η Εύα Καϊλή είναι μητέρα ενός μικρού παιδιού, δεν θα παίξει κανέναν ρόλο στην απόφαση για το αν θα προφυλακιστεί ή όχι. Μάλιστα, ίδιος υποστήριξε ότι ο εισαγγελέας φοβάται το ενδεχόμενο η Εύα Καϊλή να προσπαθήσει να διαφύγει από το Βέλγιο.

Επιπλέον, σύμφωνα με τον δικηγόρο της, όταν πρότειναν να αφεθεί ελεύθερη με βραχιολάκι, ο Εισαγγελέας εξέφρασε την ανησυχία ότι αν αφεθεί ελεύθερη, μπορεί να πέσει «θύμα απαγωγής της από τις μυστικές δυνάμεις του Κατάρ, που θα στείλουν κατασκόπους, για να την πάνε στο Κατάρ».

Νωρίτερα, οι δικηγόροι της Εύας Καϊλή προσπάθησαν να πείσουν τους δικαστές ότι η πρώην ευρωβουλευτής είναι αθώα. 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ