Αποκάλυψη παρουσία του Μακη Βοριδη: Εκλογες στις 26 Μαρτίου, μια μέρα μετά την παρέλαση

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Να υπολογίσετε ένα καθαρό διάστημα δύο μηνών από την χρονική στιγμή που αποφασίζει ο πρωθυπουργός να διαλύσει την Βουλή για την όλη διαδικασία. Ένα ενδεχόμενο είναι, πριν από το Πάσχα να είναι η πρώτη κάλπη και πριν τις πανελλαδικές η δεύτερη».

Αυτό είπε ο Μάκης Βορίδης νωρίτερα στο Mega και… άναψε φωτιές στο Μαξίμου, καθώς προχώρησε όχι μόνο σε οριοθέτηση του διαστήματος που πιθανόν θα στηθούν οι κάλπες, αλλά αποκάλυψε ακόμα ότι η εκλογική αναμέτρηση θα είναι διπλή!

Από τα όσα είπε ο Υπουργός Εσωτερικών, συμπεραίνει κανείς ότι περί τα τέλη Μαρτίου (26 Μαρτίου) ή αρχές Απριλίου θα γίνουν οι πρώτες εκλογές (σ.σ. με απλή αναλογική και σταυρό) και μέσα Μαΐου οι δεύτερες (σ.σ. με ενισχυμένη αναλογική και λίστες υποψηφίων).

«Το κρίσιμο ορόσημο είναι η απόφαση διάλυσης της Βουλής από τον πρωθυπουργό. Από εκεί και πέρα αρχίζουν και τρέχουν διάφορες προθεσμίες που σχετίζονται με την εκλογική νομοθεσία. Θα διενεργηθούν οι πρώτες εκλογές, θα μεσολαβήσει διάστημα για την συγκρότηση της νέας Βουλής, που θα ξεκινήσει τις εργασίες της. Η συγκρότηση, το άνοιγμα και η διάλυση αυτής της σύνθεσης της Βουλής αν κατά πάσα πιθανότητα δεν μπορέσει να βγάλει κυβέρνηση με την απλή αναλογική, θέλει 15-20 ημέρες», περιέγραψε ο Μάκης Βορίδης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ