Διασωληνώθηκε ο Νίκος Ξανθόπουλος – Αγωνία για τη ζωη του

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δύσκολα τα φετινά Χριστούγεννα για τον Νίκο Ξανθόπουλο και την οικογένειά του, που αγωνιά για την πορεία της υγείας του, με το «παιδί του λαού» να είναι πια διασωληνωμένο σε ιδιωτική κλινική στο Αιγάλεω και τους θεράποντες ιατρούς να κάνουν τα πάντα ώστε να αντιμετωπιστούν τα πολλά και σοβαρά καρδιολογικά προβλήματα που έχει ο μεγάλος Ελληνας ηθοποιός, ο οποίος αγαπήθηκε και εξακολουθεί να αγαπιέται από γενιές και γενιές θαυμαστών του.

Από τον Νίκο Νικόλιζα

Ο αξιαγάπητος και σπουδαίος ηθοποιός της δεκαετίας του 1960, με τις τεράστιες επιτυχίες τόσο στο θέατρο όσο και στον κινηματογράφο αλλά και στο τραγούδι, ανεβαίνει τον δικό του «γολγοθά», δίνοντας μεγάλη μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

Το πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της «Espresso» στο φύλλο της Δευτέρας για τη μεγάλη περιπέτεια της υγείας του δεν άφησε κανέναν Ελληνα ασυγκίνητο, με την είδηση να κάνει τον γύρο των ΜΜΕ όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε όλο τον απόδημο Ελληνισμό. Αλλωστε, δεν υπάρχει μετανάστης που να μην ταυτίστηκε μαζί του, μια και σε πολλές ταινίες ο Νίκος Ξανθόπουλος μέσα από το υποκριτικό του ταλέντο ανεδείκνυε τον πόνο και τον καημό κάθε ξεριζωμένου που άφησε την πατρίδα, αναζητώντας μια καλύτερη τύχη στα ξένα. Τα τηλέφωνα στην οικία του μεγάλου ηθοποιού, εδώ και μέρες, δεν σταματούν να χτυπούν, καθώς ο Ξανθόπουλος έκανε τεράστια καριέρα όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά όπου υπάρχει Ελληνισμός. Μάλιστα, όλη η οικογένεια του μεγάλου ηθοποιού, τα τέσσερα παιδιά του και τα εγγόνια του, βρίσκονται συνεχώς μεταξύ της οικίας τους στην Παιανία και του νοσοκομείου, κοντά στον δικό τους άνθρωπο, με την αγωνία να τους κυριεύει αυτές τις γιορτινές ημέρες. Μαζί με τη γέννηση του Θεανθρώπου ελπίζουν να αναγεννηθεί από το κρεβάτι της Εντατικής και ο άνθρωπός τους, να σηκωθεί ξανά στα πόδια του.

Χθες, ο παλαίμαχος δημοσιογράφος και επιστήθιος φίλος του Νίκου Ξανθόπουλου, Τάσος Κοντογιαννίδης, ο οποίος εδώ και χρόνια ζει στην επαρχία, αψήφησε τα χιλιόμετρα και κατάφερε να έρθει στην Αθήνα με σκοπό να δει από κοντά τον πολυαγαπημένο του φίλο. Η ανάρτησή του στο προφίλ του στο facebook συγκλονίζει. «Χθες επισκέφθηκα τον σοβαρά ασθενή σε κλινική του Αιγάλεω διασωληνωμένο, όπου νοσηλεύεται με καρδιολογικά και άλλα σοβαρά προβλήματα, φίλο μου Νίκο Ξανθόπουλο. Βούρκωσα όταν τον είδα και προσευχήθηκα σύντομα να γίνει καλά, να βγει και με τη σύζυγό του Εριφύλη, που τον περιμένει καρτερικά, να επιστρέψει στο σπίτι στην Παιανία, που και η ίδια πέρασε τον τελευταίο καιρό σε νοσοκομείο από ασθένεια την οποία ξεπέρασε. Εύχομαι, φίλε Νίκο, σύντομα να βγεις δυνατός και να νικήσεις, όπως μου είχες πει πριν από καιρό, όταν νοσηλευόσουν στο νοσοκομείο και σε επισκέφθηκα: “Πού θα πάει, Τάσο, θα τη νικήσω την ασθένεια και θα γυρίσω δυνατός στο σπίτι, στη γυναίκα μου, την Εριφύλη, στα παιδιά και στα εγγόνια μου”. Προσεύχομαι γρήγορα να γίνεις καλά! Καλή και γρήγορη ανάρρωση, φίλε Νίκο!» έγραψε χαρακτηριστικά ο Τάσος Κοντογιαννίδης! Ολοι πλέον ελπίζουν σε ένα θαύμα και ο αγαπημένος ηθοποιός όλων των Ελλήνων να επιστρέψει γρήγορα στο σπίτι του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ