Γιατί δεν έκανε έφεση η Ευα Καϊλή

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο δικηγόρος Ορέστης Ομράν σχολίασε στην ΕΡΤ τη χθεσινή απόφαση των βελγικών Αρχών να παραταθεί για τουλάχιστον ένα μήνα η προφυλάκιση της Εύας Καϊλή στις φυλακές του Χάρεμ, έως τις 22 Ιανουαρίου δηλαδή, οπότε και θα επαναξιολογηθεί η τύχη της από το δικαστικό συμβούλιο του Βελγίου.

Η Ευρωβουλευτής είχε το δικαίωμα να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης εντός 24 ωρών, αλλά ο συνήγορός της Μιχάλης Δημητρακόπουλος ξεκαθάρισε ότι δεν θα γίνει κάτι τέτοιο.

Εξηγώντας το σκεπτικό της απόφασης της υπεράσπισης της κ.Καϊλή, ο Ορέστης Ομράν στάθηκε αρχικά στο γιατί δεν ασκήθηκε έφεση:

«Θεωρώ ότι από το περιεχόμενο της ακροαματικής διαδικασίας και της αποφάσεως, έκριναν οι συνήγοροί της ότι δεν είχε πολύ νόημα. Εξάλλου η έφεση εκδικάζεται εντός 15 ημερών, πράγμα που σημαίνει ότι ήδη τον ένα μήνα που πρέπει να μείνει, τουλάχιστον, προφυλακισμένη, θα έπρεπε να περιμένει τον μισό εξ αυτού για να εκδικαστεί η έφεση. Κατάλαβαν ότι είναι δύσκολο να κερδηθεί σε εφετειακό βαθμό η υπόθεσης».

Σε ότι αφορά τους λόγους που οι Βέλγοι αποφάσισαν την παράταση της προφυλάκισης, ο κ.Ομράν επεσήμανε:

«Δύο πράγματα μέτρησαν. Το πρώτο είναι ότι συνεχίζεται η έρευνα και μάλιστα επεκτείνεται και σε άλλους Ευρωβουλευτές που εμπλέκονται και το δεύτερο, ο όγκος του αποδεικτικού υλικού. Οι βελγικές αρχές έχουν δημιουργήσεις τις διασυνδέσεις τους, νομίζω ότι αυτό το οποίο ελέχθη θα πιθανότητα φυγής της Ευρωβουλευτού δεν είναι ρεαλιστικό».

Σύμφωνα με τον έμπειρο δικηγόρο, «είναι μία δύσκολη υπόθεση και όπως φαίνεται από την ανακοίνωση των βελγικών αρχών εκ των υστέρων, είναι μια υπόθεση που ακόμα ερευνάται άρα θα ήταν πολύ δύσκολο κάποιος δικαστής να πει ότι δεν υπάρχει κίνδυνος καταστροφής αποδεικτικού υλικού. Κάθε 30 μέρες μπορεί να επανέρχεται κατόπιν αιτήσεως ενώπιον του αρμόδιου δικαστή ο προφυλακισμένος και να ζητεί την επανεξέταση της υποθέσεως του και της προφυλάκισής του».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ