Πόλεμος πληροφοριών μεταξύ Μόσχας και Βερολίνου – Ρώσος κατάσκοπος στη γερμανική υπηρεσία πληροφοριών

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι γερμανικές αρχές συνέλαβαν ένα μέλος της υπηρεσίας πληροφοριών της, αφού θεωρήθηκε ύποπτο για κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας.

Ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας της Γερμανίας δήλωσε ότι ένας πράκτορας των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών, ο οποίος είναι ύποπτος για μετάδοση πληροφοριών στη Ρωσία, συνελήφθη.

Η εισαγγελία σε ανακοίνωσή της αναφέρει: «Ο Γερμανός υπήκοος Carsten L., μέλος της Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών (BND), είναι ύποπτος ότι έχει διαβιβάσει πληροφορίες που ελήφθησαν κατά τη διάρκεια των επαγγελματικών του δραστηριοτήτων στις ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών».

H BND, εξάλλου, ανακοίνωσε στο Βερολίνο ότι ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε ενώπιον του ανακριτή του Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου την Πέμπτη. Ο ύποπτος βρίσκεται τώρα υπό κράτηση.

«Αφού η BND έλαβε γνώση μιας πιθανής ύποπτης υπόθεσης στις δικές της τάξεις, ως μέρος του έργου της στις πληροφορίες, η υπηρεσία ξεκίνησε αμέσως εκτεταμένες εσωτερικές έρευνες», δήλωσε ο πρόεδρος της BND Μπρούνο Καλ.

Όταν επιβεβαίωσαν την υποψία, κλήθηκε αμέσως ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας. «Συνεργαζόμαστε στενά και με εμπιστοσύνη με τις ανακριτικές αρχές για να διευκρινιστεί σε βάθος η υπόθεση», είπε ο Καλ.

Έχοντας υπόψη τις συνεχιζόμενες έρευνες, η BND δεν θα σχολιάσει δημοσίως περαιτέρω λεπτομέρειες της υπόθεσης μέχρι νεοτέρας, τόνισε ο Καλ.

«Η αυτοσυγκράτηση και η διακριτικότητα είναι πολύ σημαντικές σε αυτή την ειδική περίπτωση».

 

Focus.de

 

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό ΠερισκόπιοΓιῶργος  Ἐχέδωρος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ