Σάββατο, 17 Φεβρουαρίου, 2024

Ανακοίνωση-«κόλαφος» των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Λήμνου για τις τρομερές ελλείψεις

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Γροθιά στο στομάχι» αποτελεί η ανακοίνωση των εργαζομένων στο νοσοκομείο Λήμνου, το οποίο υπολειτουργεί εξαιτίας των τρομερών ελλείψεων αλλά και την απουσία αναισθησιολόγου.

«Το Υπουργείο Υγείας και οι λοιποί υπεύθυνοι περιμένουν από τον Άγιο Βασίλη να φέρει στη Λήμνο αναισθησιολόγο σαν πρωτοχρονιάτικο δώρο», σημειώνουν με καυστικό ύφος οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου και εκφράζουν την οργή τους για την αδιαφορία του Θάνου Πλεύρη.

«Όποτε αποφασίσει το Υπουργείο Υγείας και η κυβέρνηση να ασχοληθούν, μας καλούν προφανώς να αναλογιστούμε την προσωπική μας ευθύνη ως κάτοικοι της Λήμνου και να φροντίσουμε να μην χρειαστούμε αναισθησιολόγο. Είναι το τίμημα που πληρώνουμε ως κάτοικοι του νησιού», τονίζουν.

Διαβάστε ολόκληρη την συγκλονιστική ανακοίνωση:

«Από το απόγευμα της Κυριακής 18 Δεκεμβρίου 2022 το νοσοκομείο Λήμνου είναι χωρίς αναισθησιολόγο, λόγω αναρρωτικής άδειας του μοναδικού αναισθησιολόγου του νοσοκομείου (και του νησιού).

Έκτοτε, όπως διαβάζουμε στα ΜΜΕ, η Διοίκηση επιδίδεται σε συνεχή (;) αποστολή εγγράφων ζητώντας αναισθησιολόγο, και η 2η ΥΠΕ και το Υπουργείο Υγείας ανταποκρίνονται δια της σιωπής, της ανεπάρκειας ή της αδιαφορίας (;).

Προφανώς χρειάζεται να κάνουμε λίγη υπομονή ακόμα. Το Υπουργείο Υγείας και οι λοιποί υπεύθυνοι περιμένουν από τον Άγιο Βασίλη να φέρει στη Λήμνο αναισθησιολόγο σαν πρωτοχρονιάτικο δώρο.

Τι; Δεν πιστεύουμε στον Άγιο Βασίλη;

Εδώ πιστέψαμε ότι αυτοί που κυβερνούν νοιάζονται για το ΕΣΥ και μείναμε με τα χειροκροτήματα και τις ιδιωτικοποιήσεις!

Πιστέψαμε ότι θα υπάρξουν αυξήσεις και καλοπληρωμένες δουλειές και έχουμε πληθωρισμό ρεκόρ και ηλεκτρονικά κουπόνια μεταμοντέρνων συσιτίων.

Πιστέψαμε ότι έχουν ικανότητες Μωυσή και καταλήξαμε στην πανδημία στις πρώτες θέσεις παγκοσμίως σε νεκρούς.

Πιστέψαμε ότι θα στελεχώσουν τα νοσοκομεία και μείναμε χωρίς αναισθησιολόγο.

Πιστέψαμε όλα αυτά και δεν θα πιστεύουμε στον Άγιο Βασίλη;

Η πρωτοφανής εγκληματική ανευθυνότητα διοίκησης και κυβέρνησης είναι αδιανόητη. Σε ποιο βαθμό ευθύνεται ο καθένας, είναι αδιάφορο. Ας το βρουν μεταξύ τους. Βέβαια, είναι η ίδια πολιτική ηγεσία που θεωρούσε ότι είτε νοσηλεύεται κάποιος στη ΜΕΘ είτε εκτός είναι το ίδιο πράγμα και καταλήξαμε σε εκατόμβες. Έτσι θεωρεί ότι είτε με αναισθησιολόγο είτε χωρίς αναισθησιολόγο είναι το ίδιο πράγμα. Αυτοί τώρα παίζουν τις ζωές ενός νησιού κορώνα γράμματα και 20000 άνθρωποι στη μέση της θάλασσας αφήνονται χωρίς αναισθησιολογική κάλυψη με μόνη διέξοδο τις διακομιδές.

Ήδη με αεροπλάνα, με καράβια, ευτυχώς όχι ακόμη κολυμπώντας, διακομίζονται ασθενείς από τη Λήμνο στην πλησιέστερη στεριά. Και η κυβέρνηση ακόμη μαδάει τη μαργαρίτα. Να στείλει αναισθησιολόγο ή όχι;

Επιτέλους, ΑΜΕΣΑ θα πρέπει να μετακινήσουν προσωρινά αναισθησιολόγο για την κάλυψη του νησιού και να φροντίσουν για την στελέχωση του νοσοκομείου σε μόνιμη βάση. Ούτε μία ώρα, ούτε ένα λεπτό δεν είναι ανεκτό να μένει το νησί ακάλυπτο αναισθησιολογικά.

Έχει εδώ και μήνες σταλεί ομόφωνη σχετική πρόταση του Διοικητικού Συμβουλίου για αναμόρφωση του Οργανισμού με μηδενικό κόστος, η οποία βρίσκεται σε κάποιο συρτάρι τους. Ας ψαχτούν! (Βέβαια ανάλογη πρόταση για σύγχρονο οργανισμό που είχε οικονομικό κόστος, την απέρριψαν άμεσα χωρίς επαίνους).

Μέχρι τότε, όποτε αποφασίσει το Υπουργείο Υγείας και η κυβέρνηση να ασχοληθούν, μας καλούν προφανώς να αναλογιστούμε την προσωπική μας ευθύνη ως κάτοικοι της Λήμνου και να φροντίσουμε να μην χρειαστούμε αναισθησιολόγο. Είναι το τίμημα που πληρώνουμε ως κάτοικοι του νησιού.

Μέχρι πότε θα τους ανεχόμαστε;

Καληνύχτα, κύριε Διοικητή του νοσοκομείου Λήμνου!

Καληνύχτα, κύριε Διοικητή της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας!

Καληνύχτα , κύριε Πλεύρη και κυρία Γκάγκα!

Καληνύχτα, κύριε Μητσοτάκη!

Δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείτε! Εμείς προσέχουμε και αντέχουμε!

Μην ταράζεστε και χαλάσετε το χριστουγεννιάτικο τραπέζι και τις διακοπές σας!

Καλά Χριστούγεννα!»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ