Μέγιστος κίνδυνος για το Αιγαίο απο την γενίκευση του πολέμου στην Ουκρανια

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το 2023 δυστυχώς δεν θα είναι «έτος ειρήνης». Αντίθετα, μπορεί να εξελιχθεί σε μία μαύρη χρονιά για ολόκληρη την ανθρωπότητα, καθώς όλα δείχνουν πως ο κίνδυνος της παγκόσμιας σύρραξης είναι πιο ορατός από ποτέ, 80 χρόνια μετά την προηγούμενη.

Τόσο οι κινήσεις του Τζο Μπάιντεν όσο κι αυτές του Βλαντιμίρ Πούτιν, καταδεικνύουν ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία οδεύει στην απόλυτη κλιμάκωση, με ενεργή εμπλοκή όλου του αγγλοσαξωνικού τόξου, την ώρα που ήδη η Ρωσία συσπειρώνει την Λευκορωσία και το Ιράν, ενώ εξοπλίζει την περιβόητη Wagner με όπλα από τη Β. Κορέα. Εάν μάλιστα ο Κιμ Γιόνγκ Ουν διαθέτει τακτικά πυρηνικά όπως ισχυρίζεται, η Ρωσία θα έχει μία ευκαιρία πρώτης τάξεως για να τα χρησιμοποιήσει μέσω της μισθοφορικής οργάνωσης, χωρίς η ίδια να εμπλακεί.

Οι συναλλαγές άλλωστε της Βάγκνερ με την Βόρεια Κορέα γίνονται υπό την συμφωνία πετρελαίου αντί όπλων, όπου η οργάνωση λειτουργεί ως μεσάζοντας προκειμένου η συγκεκριμένη συναλλαγή να μην θεωρείται διακρατική.

Στον αντίποδα, οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να εμπλακούν ευθέως στον πόλεμο. Η Μεγάλη Βρετανία άλλωστε ήδη το έχει πράξει και δεν το κρύβει. Ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι μία μοναδική ευκαιρία ευρείας εξόντωσης Σλάβων, χωρίς να χυθεί ούτε μία σταγόνα αίμα Αγγλοσάξονα. Ούτε φυσικά Γερμανού.

Η συστοιχία των Patriot που προτίθεται να προμηθεύσει ο Μπάιντεν στον Ζελένσκι, είναι απλώς λίγο ακόμα λάδι στη φωτιά που καίει ανθρώπινες ζωές. Η Ουκρανία χρειαζόταν τουλάχιστον 18 συστοιχίες, ενώ η αντίδραση του Πούτιν δεν αφήνει περιθώρια για παρερμηνείες. Η συστοιχία θα χτυπηθεί όπου και εάν τοποθετηθεί.

Στον αντίποδα, η ενεργή εμπλοκή της Λευκορωσίας στο πλευρό της Ρωσίας και η απόλυτη στρατιωτική συμμαχία με το Ιράν, δίνει στην Μόσχα τη δύναμη όχι απλά να συνεχίσει τις πολεμικές ενέργειες, αλλά να της εντείνει. Τα συνεχή χτυπήματα στις ουκρανικές υποδομές και η πραγματική σφαγή των Ουκρανών στρατιωτών στο Μπαχμούτ έχουν σπάσει το ηθικό των Ουκρανών, άσχετα με το τι προβάλλουν τα δυτικά ΜΜΕ.

Οι μαχητές της πρώτης γραμμής θεωρούν πλέον ότι στέλνονται ως πρόβατα επί σφαγή για να κρατήσουν μία πόλη – φάντασμα. Μηνύματα στα ουκρανικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης στο Telegram όπου φαίνονται οι άθλιες συνθήκες και οι διαμαρτυρίες των ουκρανών στρατιωτών δεν προβάλλονται στα δυτικά ΜΜΕ.

Μία τέτοια κλιμάκωση δυστυχώς σε συνδυασμό με μία νέα ενεργειακή κρίση η οποία μπορεί να προκληθεί ακόμα και από ένα φαινομενικά «τυχαίο γεγονός», όπως για παράδειγμα ένας νέος αποκλεισμός της διώρυγας του Σουέζ από «ναυτικό ατύχημα», θα οδηγήσει σε απρόβλεπτες καταστάσεις καθώς μπορεί να επιφέρει ένα τεράστιο χτύπημα στις υποδομές των μεγάλων ευρωπαϊκών χωρών.

Μέσα σε όλα αυτά, η τουρκική απειλή γιγαντώνεται. Η Τουρκία πάντα επιτίθεται όταν υπάρχει παγκόσμια αναταραχή και τα φώτα της δημοσιότητας είναι στραμμένα αλλού. Ένα Watergate ήταν αρκετό για να εισβάλει η Τουρκία στην Κύπρο και να διαπράξει την μεγαλύτερη γενοκτονία μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο.

Όπως άλλωστε η Τουρκία εκμεταλλεύτηκε την επανάσταση των μπολσεβίκων και την δράση του πράκτορα των Γερμανών Λένιν, για να διαπράξει την γενοκτονία του Ποντιακού και του Μικρασιατικού ελληνισμού.

Μία κλιμάκωση του πολέμου της Ουκρανίας με ενδεχόμενη διασπορά της εκτός των συνόρων της χώρας, μπορεί να δώσει στην Τουρκία την ευκαιρία να κάνει την επιθετική της κίνηση, ειδικά από τη στιγμή που έχει περικυκλώσει την Ελλάδα, διατηρώντας στρατιωτική βάση στην Λιβύη, στα νότια σύνορα μας δηλαδή, ενώ συσφίγγει την στρατιωτική συνεργασία με την Αλβανία.

Η γενίκευση λοιπόν του πολέμου στην Ουκρανία είναι άκρως επικίνδυνη για τα εθνικά μας συμφέροντα. Ήδη έχουμε καταγράψει μία εθνική τραγωδία για την οποία ουδείς ομιλεί: Το τεράστιο χτύπημα που δέχτηκε ο ελληνισμός της Ουκρανίας με τα γεγονότα στην Μαριούπολη. Όπου οι συμπατριώτες μας βρέθηκαν μεταξύ διασταυρωμένων πυρών, κάποια από τα οποία προήλθαν από ελληνικά όπλα που εστάλησαν με προσωπική, εγκληματική απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη σε χέρια νεοναζί. Ενώ η ευθεία εμπλοκή της Ελλάδας στο πλευρό της Ουκρανίας και οι εξωφρενικές δηλώσεις Μητσοτάκη περί κήρυξης πολέμου στην Ρωσία, προκάλεσαν την εχθρότητα των Ρώσων κατά των Ελλήνων της Μαριούπολης.

Το 2023 λοιπόν φέρνει μεγάλους κινδύνους για τους οποίους πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι, τόσο ως ανθρωπότητα όσο και ως Ελλάδα. Εάν η σύρραξη στην Ουκρανία μετατραπεί σε παγκόσμια σύρραξη, η Ελλάδα θα πρέπει να είναι έτοιμη να υπερασπιστεί τα σύνορα της απέναντι σε μία ενδεχόμενη τουρκική επίθεση. Με τα όπλα.

Όταν η αναταραχή γίνεται παγκόσμια, κάθε επίκληση του διεθνούς δικαίου, κάθε «διάβημα» και «διαμαρτυρία», δεν έχουν κανένα αντίκρισμα. Η Ελλάδα θα πρέπει να αγωνιστεί για άμεση κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία και να ετοιμαστεί για ολοκληρωτικό πόλεμο με την Τουρκία. Είναι ο μόνος τρόπος να μην ζήσουμε άλλη μία εθνική καταστροφή 100 χρόνια μετά την Μικρασιατική.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ