Λύγισε ο πατέρας της Ευας Καϊλη στο επισκεπτήριο στη φυλακή οταν είδε την κόρη του πίσω απο τα κάγκελα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Την κόρη του που προφυλακίστηκε με βαρύτατες κατηγορίες για το σκάνδαλο του Qatargate επισκέφθηκε σήμερα το πρωί στις φυλακές του Χάρεν, ο πατέρας της Εύας Καϊλή, Αλέξανδρος, ο οποίος είχε συλληφθεί με βαλίτσα γεμάτη χρήματα και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, ο πατέρας της Εύας Καϊλή βρισκόταν στην αίθουσα αναμονής και περίμενε να ξεκινήσει το επισκεπτήριο, στις 12. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο ίδιος επιτέθηκε νωρίτερα στους δημοσιογράφους και είπε ότι δεν θέλει να προχωρήσει σε καμία δήλωση. Μέσα στην ημέρα, πιθανόν να επισκεφθεί την προφυλακισμένη πρώην ευρωβουλευτή και ο δικηγόρος της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Αναφορικά με το τι θα γίνει με το παιδί της Καϊλή, ο δικηγόρος Νίκος Κορογιαννάκης μιλώντας στην ΕΡΤ, ανέφερε ότι στις φυλακές υπάρχουν δομές για την φιλοξενία παιδιών των κρατουμένων: «Οι φυλακές του Χάρεν έχουν δεχτεί τους πρώτους φυλακισμένους εδώ και λίγους μήνες, είναι ό,τι πιο μοντέρνο υπάρχει στο Βέλγιο από πλευράς σωφρονιστικού καταστήματος και υπάρχει δυνατότητα φιλοξενίας και παιδιών».

Τους λόγους που η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου δεν άσκησε έφεση στην απόφαση των Βέλγων δικαστών, εξήγησε ο δικηγόρος Ορέστης Ομράν στην ΕΡΤ: «Κάθε 30 μέρες μπορεί να επανέρχεται κατόπιν αιτήσεως ενώπιον του αρμόδιου δικαστή ο προφυλακισμένος και να ζητεί την επανεξέταση της υποθέσεως του και της προφυλάκισής του» είπε και συνέχισε: «Θεωρώ ότι από το περιεχόμενο της ακροαματικής διαδικασίας και της αποφάσεως, έκριναν οι συνήγοροί της ότι δεν είχε πολύ νόημα. Εξάλλου η έφεση εκδικάζεται εντός 15 ημερών, πράγμα που σημαίνει ότι ήδη τον ένα μήνα που πρέπει να μείνει, τουλάχιστον, προφυλακισμένη, θα έπρεπε να περιμένει τον μισό εξ αυτού για να εκδικαστεί η έφεση. Κατάλαβαν ότι είναι δύσκολο να κερδηθεί σε εφετειακό βαθμό η υπόθεσης».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ